Lionel Messi stane preveč, stečaj je ena od rešitev

FC Barcelona se z nogometaši že pogovarja o znižanju plač za 30 odstotkov, s čimer bi klub privarčeval 190 milijonov evrov.
Fotografija: Najdragocenejši mož FC Barcelona Lionel Messi je eden od razlogov za denarno krizo katalonskega velikana, ki Argentincu plačuje najvišjo plačo na svetu med športniki. FOTO: Marco Bertorello/AFP
Odpri galerijo
Najdragocenejši mož FC Barcelona Lionel Messi je eden od razlogov za denarno krizo katalonskega velikana, ki Argentincu plačuje najvišjo plačo na svetu med športniki. FOTO: Marco Bertorello/AFP

Španski nogometni velikan Barcelona je zašel v velike finančne težave. Kot poročajo tamkajšnji mediji, klubu že v januarja grozi plačilna nesposobnost, če se Lionel Messi in drugi zvezdniki v ekipi ne bodo odpovedali delu svojih dohodkov.

O tem sta danes poročala tudi Marca in As, ki sta se sklicevala na poročilo radijske postaje RAC1.

Kot prenaša nemška tiskovna agencija dpa, so se v petek začela pogajanja med klubskimi odvetniki in nogometaši o znižanju prejemkov, sicer klubu grozi tudi stečaj.

V klubu si želijo dogovor vsaj do 5. novembra, pričakujejo pa, da se bodo nogometaši odpovedali 30 odstotkom svojih plač, s čimer bi klub privarčeval 190 milijonov evrov. Kar 108 milijonov evrov bruto znaša Messijeva letna plača.

V zadnjih pogovorih so igralci znižanje plač zavrnili. A v klubu poudarjajo, da so se stvari s koronsko krizo bistveno spremenile in da v blagajni še kako manjkajo prilivi z naslova prodaje vstopnic.

Po poročanju medijev je najbolj izpostavljen prav Messi, ki je pred časom razburil javnost z odhodom iz Katalonije.

Po odstopu predsednika Josepa Bartomeuja je vodstvo kluba prevzel Carles Tusquets, ki ne skriva, da je v tem trenutku najbolj pomembno urediti finance.

Preberite še:

Komentarji: