Lionel Messi uživa v odlični Argentini, ki bo še boljša

V južnoameriških kvalifikacijah za svetovno prvenstvo v nogometu prihodnje leto je Brazilija v Kolumbiji oddala prvi dve točki.
Fotografija: Lautaro Martinez in Rodrigo De Paul, strelca drugega in tretjega gola v derbiju proti Urugvaju, sta potrdila besede Lionela Messija o vse boljši Argetnini. FOTO: Agustin Marcarian/Reuters
Odpri galerijo
Lautaro Martinez in Rodrigo De Paul, strelca drugega in tretjega gola v derbiju proti Urugvaju, sta potrdila besede Lionela Messija o vse boljši Argetnini. FOTO: Agustin Marcarian/Reuters

Argentina prvega zvezdnika svetovnega nogometa Lionela Messija, ki je na stadionu Monumental v Buenos Airesu dosegel prvi gol (38. minuta), je v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2022 v Katarju tokrat s 3:0 premagala Urugvaj. Medtem so Brazilci pokvarili popoln izkupiček in po devetih zmagah remizirali (0:0) s Kolumbijci.

Argentinci so v Buenos Airesu s 3:0 odpravili sosednje Urugvajce. Šestkratni najboljši nogometaš na svetu Messi je na tekmi dveh nekdanjih svetovnih prvakov dosegel prvi gol. Preostala gola sta dodala Rodrigo De Paul (44.) in Lautaro Martinez (62.).

»Igramo odlično igro in mislim, da postajamo še boljši,« je po tekmi za domače medije dejal Messi in dodal: »To je bila težka tekma in morali smo zmagati. Urugvaj se je umaknil, da bi poskušal iz protinapadov, in bil je zelo nevaren. Ko smo dosegli prvi gol, pa se je odprlo veliko prostora.«

Neymar (levo) Kolumbijec Yerry Mina sta imela nekaj bližnjih srečanj. FOTO: Juan Barreto/AFP
Neymar (levo) Kolumbijec Yerry Mina sta imela nekaj bližnjih srečanj. FOTO: Juan Barreto/AFP


Po zmagah na vseh devetih prejšnjih kvalifikacijskih tekmah za mundial prihodnje leto v Katarju Brazilci prvič niso pobrali vseh točk. Rekorderji po številu svetovnih naslovov so se v gosteh pri Kolumbijcih v pristaniškem mestu Barranquilla razšli brez golov.
Najbližje zadetku za selecao je bil Antony iz Ajaxa, ki mu v 84. minuti z bližine ni uspelo premagati kolumbijskega vratarja Davida Ospine. Ta je že v 5. minuti Neymarju ubranil poskus z roba kazenskega prostora.

Četudi se Neymar ni vpisal med strelce, pa je nogometaš PSG vseeno prišel na naslovnice domačih medijev. V nedeljskem dokumentarnem filmu televizijske postaje DAZN je namreč 29-letnik napovedal, da bo svetovno prvenstvo v Katarju novembra 2022 verjetno njegovo zadnje.

Brazilija ostaja neporažena na vrhu lestvice z 28 točkami z desetih tekem, prav tako je v južnoameriških kvalifikacijah še neporažena Argentina z 22 točkami na drugem mestu. Kolumbija, ki je že odigrala 11 od 18 tekem, je peta s 15 točkami; eno mesto in eno točko za Urugvajem. Prve štiri od desetih ekip se bodo neposredno uvrstile na mundial.
Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: