Luis Suarez po 16 letih zapušča staro celino

Urugvajski nogometni napadalec Luis Suarez bo okrepil vrste argentinskega velikana River Plate.
Fotografija: Luis Suarez je bil kot prvi strelec kluba junak Atleticove šampionske sezone 2020/21, v minuli pa je igral veliko bolj obrobno vlogo. FOTO: Juan Medina/Reuters
Odpri galerijo
Luis Suarez je bil kot prvi strelec kluba junak Atleticove šampionske sezone 2020/21, v minuli pa je igral veliko bolj obrobno vlogo. FOTO: Juan Medina/Reuters

Tako v četrtek poročajo številni španski in argentinski mediji, navaja srbska tiskovna agencija Tanjug. Petintridesetletnemu Luisu Suarezu bo 30. junija potekla njegova pogodba z Atleticom Madridom, na kultni stadion Monumental pa bo prišel kot prost igralec, saj se z Madridčani ni dogovoril za podaljšanje sodelovanja. Urugvajec je bil v Atleticu soigralec slovenskega vratarja Jana Oblaka.

Urugvajec naj bi se že dogovoril o pogojih sodelovanja z Riverjem, v katerem naj bi zamenjal nadarjenega 22-letnega Juliana Alvareza, ki bo, kot kaže, kariero nadaljeval v Angliji v vrstah Manchester Cityja.

Suarez je nazadnje nastopil v Južni Ameriki leta 2006, ko je po sezoni v vrstah Nacionala iz Montevidea odšel v Evropo. Izkušeni napadalec je na stari celini branil barve Groningena, Ajaxa, Liverpoola, Barcelone in Atletica Madrida. Za reprezentanco Urugvaja je odigral 132 tekem in dosegel 68 golov.

Preberite še:

Komentarji: