Manchester United bi moral vprašati za mnenje navijače

David Beckham in Eric Cantona sta nezadovoljna nad potezo njunega nekdanjega kluba, da se je pridružil superligi.
Fotografija: David Beckham s soprogo Victorio in hčerko Harper med tekmo Interja iz Miamija. FOTO: Cliff Hawkins/AFP
Odpri galerijo
David Beckham s soprogo Victorio in hčerko Harper med tekmo Interja iz Miamija. FOTO: Cliff Hawkins/AFP

Tudi legendarna nogometaša Manchester Uniteda David Beckham in Eric Cantona sta izrazila močno nezadovoljstvo nad potezo njunega nekdanjega kluba, da se je pridružil ligi dvanajsterice velikanov. Prepričana sta, da bi moral United predhodno vprašati za mnenje svoje navijače, saj zdaj resno ogroža temeljne nogometne vrednote.

Beckham je igral za tri člane superligeManUtd, Milan in Real Madrid –, na svojem profilu na instagramu pa je zapisal, da se z njimi ne strinja. »Sem nekdo, ki ljubi nogomet: nekoč kot nogometaš, zdaj kot lastnik Interja iz Miamija. Zato vem, da naš šport ne pomeni nič brez navijačev. Nogomet mora biti pošten in odprt za vse. Če ne bomo zaščitili teh vrednost, ga bomo gotovo ogrozili,« je prepričan Beckham.


»Navijači so ključni, o tem sploh ni polemike«


Tudi kontroverzni Cantona, ki je blestel v majici Uniteda v 90. letih prejšnjega stoletja, je zatrdil, da bi moralo vodstvo kluba upoštevati navijače. »Navijači so ključni, o tem sploh ni polemike. Ali so lastniki teh klubov vprašali za mnenje navijače? Ne in to ni dobro,« je zatrdil Cantona.

Eric Cantona na eni od Uefinih prireditev predlani v Monte Carlu. FOTO: Eric Gaillard/Reuters
Eric Cantona na eni od Uefinih prireditev predlani v Monte Carlu. FOTO: Eric Gaillard/Reuters

Preberite še:

Komentarji: