Maribor je kot lažni samarijan

Tekmeci brez pravice do sodniških napak v svojo korist.
Fotografija: Luki Zahoviću je proti Triglavu manjkal le gol, da bi nagradil svojo igro. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Luki Zahoviću je proti Triglavu manjkal le gol, da bi nagradil svojo igro. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Maribor je tako rekoč edino vodilno evropsko moštvo, ki iz tedna v teden »opozarja« na sodniške napake. In je edini s tako zajetno točkovno prednostjo. Verjetno bi bil že prvak, če bi imel pošteno sojenje, mar ne? Še boljše imajo Juventus, Barcelona in Dinamo, ampak nihče v sodniških napakah ne išče zarote.

Na prvo žogo bi lahko mislili, da je Maribor kot samarijan in da za druge zahteva pravico pri sodnikih. Menda v dobrobit slovenskega nogometa. Tudi v Kranju ni zdržal, da se ne bi pritoževal nad domala vsako mejno odločitvijo glavnega sodnika Asmirja Sagrkovića. Pa jih ni bilo veliko. V obeh je bil vpleten Luka Zahović in v obeh je Maribor potegnil krajšo. Mariborčani so videli le zaroto. Pri mariborskem golu je bilo po njihovem vse čisto. Triglav se s tem ne bi strinjal, je premajhen, da bi bil slišan.
Seveda, Darko Milanič si izključitve ni zaslužil, trdijo Mariborčani. Storil in rekel ni ničesar tako bogokletnega.

V zmagah ali neodločenih razpletih – porazov spomladi ni – Maribor na čelu z Milaničem in s športnim direktorjem Zlatkom Zahovićem nenehoma izvaja pritisk na sodnike. Učinek je, da tekmeci nimajo več pravice do sodniških napak v svojo korist. Obratno da.

Milanič in Zahović sta svojo nalogo opravila in manjšo igralno krizo zasukala sebi v prid. Mimogrede sta navijače prepričala o zaroti in pripravila temelje za naslednjo krizo, ki jo bodo najbrž skuhali drugi.

Na lestvici ni videti sodniške zarote, v Kranju je bilo moč videti dodano vrednost: Jana Mlakarja, ki ga poleti ne bo več.

Komentarji: