Mariborčani za uvod z Belorusi, napredujejo lahko kljub porazu

Slovenski nogometni prvaki so imeli pri žrebu kvalifikacij za ligo prvakov v Nyonu precejšnjo srečo. Tekmeca v konferenčni ligi dobila tudi Mura in Olimpija.
Fotografija: Nogometaši Maribora se bodo za uvod pomerili s Šahtjorjem. FOTO: Loris Cipot
Odpri galerijo
Nogometaši Maribora se bodo za uvod pomerili s Šahtjorjem. FOTO: Loris Cipot

Nogometaši Maribora se bodo v uvodnem krogu kvalifikacij lige prvakov v sezoni 2022/23 pomerili z beloruskim Šahtjorjem iz Soligorska. Prve tekme bodo 5. in 6. julija, povratne pa 12. in 13. julija.

Slovenskim prvakom je žreb v Nyonu povrhu namenil še status morebitnega srečnega poraženca. Zaradi neenakega števila klubov se bo poraženec dvoboja kljub vsemu uvrstil v 3. kolo kvalifikacij za KL Podobno srečo bo imel tudi poraženec iz para Helsiniki – Riga. Drugi poraženci bodo igrali v 2. kolu kvalifikacij za KL.

Maribor je imel status nosilca

»Šahtjor je nedvomno zahteven in spoštovanja vreden nasprotnik, ampak v Evropi na tej ravni ni lahkih ovir. Dvoboj bo treba dočakati ustrezno pripravljen, zbrati vse podatke. Včasih si v takšnih primerih želimo, da bi bila prva tekma v gosteh, pri njih je specifična situacija in bodo morali igrati na nevtralnem terenu. Toda zanima nas le tekmovalni del, Belorusi so v ritmu rednega igranja, kar v tej fazi lahko pomeni določeno prednost. A jim nikakor ne prinaša vloge favorita. Pomembno je, da bomo mi naredili svoje na najboljši način. Čaka nas velik izziv, toda verjamemo v napredovanje,« je žreb komentiral športni direktor mariborskega kluba Marko Šuler.

image_alt
Kdo uživa najmočnejše zaupanje Keka in kdo je junija razočaral

Slovenski prvaki so imeli sicer status nosilca v prvem bobnu, od možnih tekmecev (črnogorska Sutjeska Nikšić, Šahtjor, kazahstanski Tobol, armenski Pjunik in Tirana) pa so nato dobili moštvo iz Belorusije. Skupno je bilo v žrebu 29 klubov, ki so bili razdeljeni v tri kakovostne bobne, švedski Malmö pa je za nasprotnika dobil zmagovalca predkvalifikacij.

Zmagovalci uvodnega kroga kvalifikacij bodo napredovali v naslednje kolo, poraženci z izjemo obeh srečnežev pa se bodo skušali prebiti v konferenčno ligo.

Sobočani z Moldavci, Ljubljančani z Luksemburžani

Nogometaši Mure in Olimpije bodo igrali v kvalifikacijah konferenčne lige. Sobočani bodo poskušali v prvem krogu izločiti moldavski Sfintful, Ljubljančani pa se bodo spoprijeli z luksemburškim Differdangejem.

Uvodne tekme bodo 7. julija, povratne pa teden pozneje. Zmagovalci bodo napredovali v drugi krog kvalifikacij tega tekmovanja.

Preberite še:

Komentarji: