Marijan Pušnik zamenjal trenerski stolček za direktorskega

NK Rudar nepričakovano zamenjal izkušenega trenerja, ki bo odslej športni direktor.
Fotografija: Marijan Pušnik (levo) bo odslej izbiral nogometaše in nadziral svojega naslednika na trenerskem stolčku Rudarja Almirja Sulejmanovića (v sredini). FOTO Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Marijan Pušnik (levo) bo odslej izbiral nogometaše in nadziral svojega naslednika na trenerskem stolčku Rudarja Almirja Sulejmanovića (v sredini). FOTO Leon Vidic/Delo

Rudarjeva presenetljiva odločitev, da zamenja trenerja Marijana Pušnika, ki jo je klub naznanil na svoji spletni strani, je mejila na slano šalo. Toda ni. Izkušenega 58-letnega Korošca je klubsko vodstvo zamenjalo po nedeljskem drugem porazu v drugem delu sezone v Kidričevem proti Aluminiju z 0:4 z njegovim 41-letnim pomočnikom in bivšim nogometašem velenjskega prvoligaša Almirjem Sulejmanovićem.

Odstavitev trenerja, ki je prejšnjo sezono z Rudarjem osvojil četrto mesto, v tej pa je trenutno na predzadnjem, devetem mestu, je imela še bolj nenavadno nadaljevanje. Pušnik bo namreč odslej v vlogi športnega direktorja.

Klub je slikovito ob koncu zapisal, da so »trenutno stanje vzeli kot priložnost za samorefleksijo in učenje«.

Marijan Pušnik je bil najbolj izkušen in najstarejši delujoči trener v prvi SNL. Med drugim je v Sloveniji ob Rudarju v prvi ligi vodil še Korotan, Celje, Maribor, Olimpijo, v tujini pa je deloval v Iranu, na Japonskem in na Hrvaškem, kjer je vodil splitski Hajduk.

Komentarji: