Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Marijan Pušnik zamenjal trenerski stolček za direktorskega

NK Rudar nepričakovano zamenjal izkušenega trenerja, ki bo odslej športni direktor.
Marijan Pušnik (levo) bo odslej izbiral nogometaše in nadziral svojega naslednika na trenerskem stolčku Rudarja Almirja Sulejmanovića (v sredini). FOTO Leon Vidic/Delo
Marijan Pušnik (levo) bo odslej izbiral nogometaše in nadziral svojega naslednika na trenerskem stolčku Rudarja Almirja Sulejmanovića (v sredini). FOTO Leon Vidic/Delo
G. N.
20. 3. 2019 | 10:58
20. 3. 2019 | 11:12
1:24
Rudarjeva presenetljiva odločitev, da zamenja trenerja Marijana Pušnika, ki jo je klub naznanil na svoji spletni strani, je mejila na slano šalo. Toda ni. Izkušenega 58-letnega Korošca je klubsko vodstvo zamenjalo po nedeljskem drugem porazu v drugem delu sezone v Kidričevem proti Aluminiju z 0:4 z njegovim 41-letnim pomočnikom in bivšim nogometašem velenjskega prvoligaša Almirjem Sulejmanovićem.

Odstavitev trenerja, ki je prejšnjo sezono z Rudarjem osvojil četrto mesto, v tej pa je trenutno na predzadnjem, devetem mestu, je imela še bolj nenavadno nadaljevanje. Pušnik bo namreč odslej v vlogi športnega direktorja.

Klub je slikovito ob koncu zapisal, da so »trenutno stanje vzeli kot priložnost za samorefleksijo in učenje«.

Marijan Pušnik je bil najbolj izkušen in najstarejši delujoči trener v prvi SNL. Med drugim je v Sloveniji ob Rudarju v prvi ligi vodil še Korotan, Celje, Maribor, Olimpijo, v tujini pa je deloval v Iranu, na Japonskem in na Hrvaškem, kjer je vodil splitski Hajduk.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine