Matjaž Kek je že bivši (VIDEO)

Kaplja čez rob je bil današnji poraz njegovih varovancev v 10. kolu 1. HNL proti Gorici (1:2).
Fotografija: Matjaž Kek je s porazom zapečatil epizodo pri Rijeki. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Matjaž Kek je s porazom zapečatil epizodo pri Rijeki. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Reka – Nekdanji selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je že nekdanji trener hrvaškega prvoligaša Rijeke. Potem ko so njegovi varovanci, ki jih je v sezoni 2016/17 veličastno popeljal na prestol, na današnjem gostovanju v desetem kolu 1. HNL pokleknili pred Gorico (1:2), s čimer so niz brez zmage potegnili na že pet tekem (v tem času so dvakrat izgubili in trikrat igrali neodločeno), je mariborski strokovnjak klubskega predsednika Damirja Miškovića obvestil o nepreklicnem odstopu.


Pet let na vročem stolčku


»Po dvoboju sva se slišala z Miškovićem in od zdaj naprej nisem več trener Rijeke,« je bil kratek in jedrnat 57-letni strokovnjak, ki je trenerski stolček pri dosedanjem delodajalcu zasedal od konca februarja 2013, ko je nasledil Elvisa Scorio. Klubski junak in nesporni ljubljenec navijačev je še posebej postal s šampionsko lovoriko v predprejšnji sezoni, sploh prvo v zgodovini kolektiva. Z Rijeko je imel sicer veljavno pogodbo še do junija 2020, potem ko jo je lansko poletje podaljšal za tri leta.


Spremembe so nujne, odhod neizogiben


»Najodgovornejši sem za rezultate moštva, v tem trenutku je treba nekaj spremeniti. Rijeka bo vselej ostala moj klub. Hvaležen sem vsem, toda odhod je neizogiben,« je zbrani sedmi sili po koncu dvoboja povedal Kek in zapustil prizorišče. Na trenerskem stolčku je dosedanje moštvo popeljal tudi do dveh pokalnih in ene superpokalne lovorike, v tej sezoni pa mu je spodletel preboj v skupinski del evropske lige, medtem ko je na domači ligaški razpredelnici Rijeka šele peta s sedmimi točkami zaostanka (ob tekmi več) za vodilnim Dinamom.


Z najdaljšim stažem na Hrvaškem


Pred prihodom na Rujevico je Mariborčan vodil »vijolično« moštvo in slovensko izbrano vrsto, prvo tujo izkušnjo v trenerski vlogi pa doživel v sezoni 2011/12 na klopi Al-Ittihada. Pred dobrim letom, lanskega septembra, je postal trener z najdaljšim stažem pri istem kolektivu v zgodovini hrvaškega prvoligaškega tekmovanja, že pred tem je podrl kar nekaj klubskih rekordov, tudi po številu tekem na vročem stolčku in zmag. Večkrat so ga izbrali za najboljšega trenerja sezone na Hrvaškem.

Preberite še:

Komentarji: