Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Mažiću finale lige prvakov, Skomina praznih rok

Damir Skomina je ostal brez dveh največjih evropskih final, letos bo v Kijevu glavni Srb Milorad Mažić.
Miloradu Mažiću je letos pripadla največja čast, v Kijevu bo sodil finale lige prvakov. 
Miloradu Mažiću je letos pripadla največja čast, v Kijevu bo sodil finale lige prvakov. 
N. Gr.
7. 5. 2018 | 15:06
7. 5. 2018 | 15:58
2:16
Finale evropske lige prvakov bo sodil Srb Milorad Mažić, finale evropske lige pa Nizozemec Björn Kuipers, je sporočila Evropska nogometna zveza. Finale med Real Madridom in Liverpoolom je na sporedu 26. maja na olimpijskem stadionu v Kijevu, deset dni prej pa se bosta za naslov v evropski ligi v Lyonu pomerila Atletico Madrid, za katerega brani slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak, in Olympique Marseille.

Petinštiridesetletni Mažić je letos sodil pet tekem lige prvakov - nobene z udeležencema finala, dve v evropski ligi, njegov največji dosežek v sodniški karieri pa je nastop v finalu lanskega pokala konfederacij med Nemčijo in Čilom (1:0).

Mažić bo imel ob sebi rojaka Milovana Ristića in Daliborja Đurđevića, četrti sodnik bo Francoz Clement Turpin, dodatna pomočnika pa Nenad Đokić ter Danilo Grujić.

Škofjeločanu Janu Oblaku bo v finalu evropske lige sodil Björn Kuipers, za katerega bo to že drugi finale v tem tekmovanju po 2013, pomočnika pa bosta rojaka Sander van Roekel in Erwin Zeinstra. Četrti sodnik je Poljak Szymon Marciniak.
 

V Rimu konec sanj o finalu


Praznih rok je tako ostal najboljši slovenski sodnik Damir Skomina, ki letos ne bo sodil nobenega od dveh velikih final klubskih evropskih tekmovanj. Zadnjo priložnost, da se vmeša v boj za finale lige prvakov je imel na polfinalni tekmi med Romo in Liverpoolom v Rimu, kjer pa je s svojim sojenjem razburil Italijane. Romi ni dosodil čiste enajstmetrovke v drugem polčasu, dosojena najstrožja kazen v sodniškem dodatku pa je bila zelo vprašljiva. Skomini sta finale odnesla tudi pomočnika Jure Praprotnik in Robert Vukan, ki sta imela pri obeh spornih odločitvah boljši pogled na situacijo kot Primorec. Skomina se sicer lahko tolaži, da njegove sezone še ni konec, sodil bo na bližajočem se svetovnem prvenstvu v Rusiji. 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Energetika
Predstavitvene vsebine