Mbappé se je odločil, navijači navdušeni, kritiki ostri

Najbolj vroč nogometaš na trgu Kylian Mbappé se je odločil še za tri leta podaljšati pogodbo s PSG. Slaba novica za Real Madrid pred finalom lige prvakov.
Fotografija: Kylian Mbappé ostaja v Parizu. FOTO: Patrick Hertzog/AfP
Odpri galerijo
Kylian Mbappé ostaja v Parizu. FOTO: Patrick Hertzog/AfP

Francoski nogometni zvezdnik Kylian Mbappe je podaljšal pogodbo z domačim nogometnim velikanom PSG iz Pariza. V francoskem glavnem mestu bo ostal še tri leta.

Za Mbappéja se je v zadnjih mesecih potegoval predvsem španski Real Madrid. Blizu prestopu na Iberski polotok je bil očitno tudi 23-letni Mbappe sam, saj naj bi svojo odločitev vodstvu španskega kluba sporočil kar osebno. Mbappe je bil na izhodnih vratih kluba že lani poleti, ko je v Pariz iz Barcelone prišel Argentinec Lionel Messi. To odločitev so takrat močno pokritizirali predvsem navijači. Zdaj se je odločil, da zvestobo francoskim prvakom podaljša.

Mbappé je v Pariz prišel leta 2017 iz Monaca. Najprej je nastopal kot posojeni igralec, nato pa ga je klub dokončno odkupil za 180 milijonov evrov. V Parizu se je nato razvil v zvezdnika velikega formata. A kljub imenom, kot so Neymar, Messi in Mbappe, PSG v vitrinah še vedno manjka naslov iz lige prvakov.

Kylian Mbappé je navdušil navijače PSG. FOTO: Franck Fife/AFP
Kylian Mbappé je navdušil navijače PSG. FOTO: Franck Fife/AFP

Oster je bil odziv predvsem iz Španije. Predsednik tamkajšnje lige Javier Tebas je pogodbo s Parižani označil za sramoto za nogomet. »To, kar počnejo, da bi podaljšali pogodbo, potem ko so imeli v zadnjih letih 700 milijonov evrov izgube in na voljo 600 milijonov za plače nogometašev, je žalitev za nogomet,« je na socialnih omrežjih zapisal Tebas, ki ni razkril, od kje je dobil omenjene številke.

Po uradnih poročilih je imel PSG lani izgubo v vrednosti 225 milijonov evrov, največji del izgube pa izhaja iz manjših sredstev z naslova TV-pravic ter izpada prihodkov zaradi praznih štadionov ob epidemiji koronavirusa.

Da Mbappé ne bo prišel v Španijo, je slaba novica za Real Madrid, ki ga prihodnjo soboto čaka finale lige prvakov z Liverpoolom. Nocoj se bo v Fanciji končala sezona, PSG ima ogromno prednost pred konkurenco. Real Madrid je v četrtfinalu lige prvakov nedavno izločil Parižane. Navijači PSG so navdušeni, da bo zvezdnik ostal njihov adut.

Preberite še:

Komentarji: