Messi in Neymar tudi formalno že v Katarju

Peru je v gosteh z 1:0 odpravil Kolumbijo, že odpisana Venezuela pa je s 4:1 doma odpravila Bolivijo.
Fotografija: Venezuelski as Salomon Rondon je zabil tri gole Boliviji. FOTO: Pedro Rances Mattey/AFP
Odpri galerijo
Venezuelski as Salomon Rondon je zabil tri gole Boliviji. FOTO: Pedro Rances Mattey/AFP

Nogometni reprezentanci Brazilije in Argentine sta si v južnoameriških kvalifikacijah tudi formalno zagotovili nastop na letošnjem svetovnem prvenstvu v nogometu v Katarju. Peru je v gosteh z 1:0 odpravil Kolumbijo, že odpisana Venezuela pa je s 4:1 doma odpravila Bolivijo. Brazilija je prva na lestvici s 36 točkami, Argentina na drugem mestu ima 32 točk, tretjeuvrščeni Ekvador 24 točk, Peru na četrtem mestu 20 točk. Prve štiri ekipe se neposredno uvrstijo na svetovno prvenstvo.

Rondon prispeval kar tri gole

Urugvaj na petem mestu zaostaja zgolj točko ter je trenutno na položaju, ki mu zagotavlja igranje v dodatnih medcelinskih kvalifikacijah. Kolumbija je šesta s 17 točkami. Sledijo Čile s 16, Bolivija s 15, Paragvaj s 13 in Venezuela z 10 točkami. Prva zvezdnika vodilnih južnoameriških reprezentanc Lionel Messi in Neymar sta si torej tudi formalno zagotovila nastop na športnem vrhuncu leta 2022.

V Barranquilli v Kolumbiji je domača zasedba ostala praznih rok proti Peruju, ki je slavil z golom Edisona Floresa v 85. minuti. Kolumbija je še na šesti zaporedni tekmi ostala brez zadetka. V Barinasu v Venezueli pa je domača zasedba povsem nadigrala goste iz Bolivije za komaj tretjo zmago. Za Venezuelo se je izkazal Salomon Rondon s tremi goli v 25., 35. in 67. minuti. Mrežo je zatresel tudi Darwin Machis v 55. minuti. Edini zadetek za Bolivijo je prispeval Bruno Miranda v 38. minuti.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: