Messi zadel z Maradono na prsih, Čile izvlekel remi

V kvalifikacijah za nastop na SP 2022 je Čile v gosteh remiziral z Argentino (1:1), ki je obračun v Santiago del Esteru posvetila umrli legendi Diegu Maradoni.
Fotografija: Messi je z rojaki igral v posebnih dresih, na katerih je bila tudi podoba Maradone. FOTO: Juan Mabromata/Reuters
Odpri galerijo
Messi je z rojaki igral v posebnih dresih, na katerih je bila tudi podoba Maradone. FOTO: Juan Mabromata/Reuters

Argentinski nogometni zvezdnik Lionel Messi je na tekmi petega kroga južnoameriških kvalifikacij za svetovno prvenstvo leta 2022 proti Čilu v 23. minuti uspešno izvedel enajstmetrovko, a to ni bilo dovolj, da bi njegova reprezentanca na domačem igrišču vknjižila tri točke. Alexis Sanchez je namreč 13 minut zatem izenačil in postavil končni izid.

To je bil drugi remi Argentine v kvalifikacijah, a je zaenkrat na lestvici še vedno na drugem mestu, za doslej stoodstotno Brazilijo, ki bo tekmo proti »vročemu« Ekvadorju odigrala v petek, zaostaja za točko. Pred stadionom v Santiago del Esteru, ki je gostil tekmo, so pred obračunom odkrili spomenik Diegu Armandu Maradoni, ki je tragično umrl lani.

Kip maradone pred stadionom Unico v Santiagu del Esteru. FOTO: Agustin Marcarian/Reuters
Kip maradone pred stadionom Unico v Santiagu del Esteru. FOTO: Agustin Marcarian/Reuters


Ni ga bilo, a je vseeno bil


»Čudno je bilo, da ga ni bilo tu, z nami pa je zagotovo bil, saj vemo, kaj mu je reprezentanca pomenila,« je dejal Messi, ki je nosil majico z Maradonovo podobo na prsih.

Urugvaj in Paragvaj sta se razšla brez zadetkov, Kolumbija pa je v gosteh s 3:0 ugnala zadnjeuvrščeni Peru, ki je od konca prvega polčasa pa do 60. minute igral z igralcem manj. Strelci golov so bili Yerry Mina v prvem ter Mateus Uribe in Luis Diaz v drugem delu, še pred tem, ko so tudi »kofetarji« ostali brez izključenega igralca.

Že v četrtek je Bolivija s 3:1 premagala Venezuelo, dva gola je prispeval Marcelo Moreno.

Preberite še:

Komentarji: