Handanović korak bliže naslovu, Kurtić serie B

Vodilni Inter še drugič doma rešil branilec Matteo Darmian. Juventusu le točka. Atalanta je v 33. kolu italijanskega prvenstva skočila na 2. mesto.
Fotografija: Inter je že drugič zapored na San Siru do zmage popeljal branilec Matteo Darmian. FOTO: Alessandro Garofalo/Reuters
Odpri galerijo
Inter je že drugič zapored na San Siru do zmage popeljal branilec Matteo Darmian. FOTO: Alessandro Garofalo/Reuters

Inter je vse bliže »scudettu«, prvemu po letu 2010. V 33. kolu je z minimalnim izidom premagal Verono in s tekmo več pred mestnim tekmecem povečal prednost na 13 točk. Strelec zmagovitega gola je bil Matteo Darmian, ki je bil strelec tudi na zadnji domači tekmi pred dvema tednoma proti Cagliariju.

Atalanta je proti Bologni povedla v 22. minuti, ko je po podaji s peto Luisa Muriela pred vrati do strela prišel Ruslan Malinovskij in zadel za 1:0. Luis Muriel je kmalu zatem zadel vratnico, v 44. minuti pa je zadel z bele pike za 2:0.

Jerdy Schouten je v 49. minuti dobil rdeči karton, številčno prednost pa sta hitro unovčila Remo Freuler in Duvan Zapata, ki sta zadela za 3:0 in 4:0 v 58. in 59. minuti. V 71. minuti je priložnost za igro dobil tudi Josip Iličić, dve minuti zatem pa je Aleksej Mirančuk prednost povišal že na 5:0. V 88. minuti je še Danilo tik pred golovo črto preprečil nov zadetek domače ekipe.

Fiorentina je gostila doslej četrtouvrščeni Juventus, ekipi pa sta se razšli z 1:1, potem ko so domači povedli v 29. minuti po enajstmetrovki Dušana Vlahovića, izenačil pa je Alvaro Morata takoj po uvodu drugega polčasa, ko je tudi vstopil v igro. Juventusu, ki je ob drugima »superligašema« Interju in Milanu občutil jezo navijačev, gori pod nogami v boju za ligo prvakov. Atalanta in Napoli s tekmo manj dihata za ovratnik. Kljub temu trener Andrea Pirlo pomirja in zagotavlja, da dogajanja okoli superlige ne vplivajo na moštvo.


Parma še drugič potegnila krajšo v trilerju s sedmimi goli


Včeraj je Genoa premagala Spezio z 2:0. Genovljane je v 63. minuti v vodstvo povedel mladi italijanski reprezentant Gianluca Scamacca, ta je igral tudi na nedavnem prvem delu evropskega prvenstva za igralce do 21 leta starosti v Sloveniji, zmago je potrdil še en igralec, ki je v igro vstopil z rezervne klopi, Uzbekistanec Eldor Šomurodov v 86. minuti. Slovenski reprezentant Miha Zajc je bil ves čas na klopi za rezervne igralce Genoe.

Miha Zajc, levo, v dresu Genoe danes ni okusil igrišča v serie A. FOTO: Daniele Mascolo/Reuters
Miha Zajc, levo, v dresu Genoe danes ni okusil igrišča v serie A. FOTO: Daniele Mascolo/Reuters


Crotone je zmagal v Parmi s 4:3 (3:1). Slovenski reprezentant Jasmin Kurtić je za domačo ekipo igral v prvem polčasu, po odmoru ga je zamenjal Yordan Osorio. Crotone je prevladoval v prvem polčasu. Po golih Lisandra Magallana (14.), Simyja (42.) in Adama Ounasa (45.) - za domače je zadel Hernani (29.) - je ob polčasu vodil s 3:1. Domača zasedba je v začetku drugega polčasa prek Gervinha (49.) in Valentina Mihaila (54.) izenačila na 3:3, zmagoviti gol pa je za goste v 69. minuti z 11-metrovke dosegel Simy.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: