Mladi Slovenci so si zapečatili usodo

Izbranci Primoža Glihe so se z bolgarskimi vrstniki razšli z neodločenim izidom 1:1, zadel je rezervist Luka Šušnjara.
Fotografija: Slovenci bi morali danes zmagati, če bi želeli ohraniti iskro upanja. FOTO: Roman Šipić/Delo
Odpri galerijo
Slovenci bi morali danes zmagati, če bi želeli ohraniti iskro upanja. FOTO: Roman Šipić/Delo

Celje – Slovenski nogometaši do 21 let so imeli v devetem dvoboju skupine 9 kvalifikacij za evropsko prvenstvo prihodnje leto pred domačim avditorijem na celjskem štadionu Z'dežele zmago nad Bolgarijo na dosegu roke, a so se morali naposled zadovoljiti z neodločenim izidom (1:1), tretjim v tem ciklusu. Naši fantje so si z njim dokončno zagotovili drugo mesto na razpredelnici skupine, vodilni Francozi so še brezmadežni (27 točk), medtem ko bolgarski in kazahstanski vrstniki zaostajajo po pet točk. Vendar pa točkovni izplen (15 točk) pred zadnjim kolom – v torek bodo mladi Slovenci gostovali v Franciji – najverjetneje ne bo zadostoval za preboj med četverico najboljših drugouvrščenih ekip, ki se bodo v dodatnih kvalifikacijah udarile za še zadnji dve vstopnici za prvenstvo.


Brez Jake Bijola


Selektor Primož Gliha je pred zadnjim domačim izzivom ostal brez pomembnega aduta, člana moskovskega CSKA Jake Bijola, ki se je pridružil članski izbrani vrsti na poti na gostovanje na Norveškem. V prvem polčasu so bili gostitelji dvakrat nevarni iz protinapadov, a je bil poskus Milana Tučića za malenkost premalo natančen, strel Jana Repasa pa je tekmečev čuvaj mreže ukrotil. Po glavnem odmoru pa so Slovenci vendarle zadeli. V 62. minuti je bolgarski vratar žogo po poskusu Žige Lipuščka z glavo odbil v kot, po njem pa je David Brekalo v kazenskem prostoru z glavo podaljšal pred vrata, tam pa je bil, tudi z glavo, najbolj priseben rezervist Luka Šušnjara, ki je v igro vstopil le sedem minut prej. Vse je že dišalo po domači zmagi, a so gostje izenačili v 86. minuti po prostem strelu. Rezervist Tomislav Jordanov je imel tudi malo sreče, da se je žoga od vratnice odbila v mrežo.


SLOVENIJA : BOLGARIJA 1:1 (0:0)


Štadion Z'dežele, sodnik Farkas (Madžarska).

Strelca: 1:0 - Šušnjara (63.), 1:1 - Jordanov (86.).

Slovenija: Sorčan, Pišek, Stankovič, Brecl, Repas, Tučić (od 56. Šušnjara), Gliha, Lipušček, Brekalo, Vokič (od 83. Gnezda Čerin), Primc (od 78. Tijanić).

Bolgarija: Naumov, Liaskov, Georgiev (od 80. Jordanov), Yomov, Karabeljov (od 65. Vutov), Krastev, Jusein, Milev (od 70. Stojev), Velkov, Hristov, Kostadinov.

Komentarji: