Mlakar tik pred tem, da se poslovi od Poljuda

Slovenski napadalec Jan Mlakar, ki je v minulih treh sezonah pustil velik pečat na Poljudu, bo prestopil v Serie B k Pisi, ki bo zanj odštela tri milijone.
Fotografija: Na Mlakarja računa tudi selektor Matjaž Kek. Foto Borut Zivulovic/Reuters
Odpri galerijo
Na Mlakarja računa tudi selektor Matjaž Kek. Foto Borut Zivulovic/Reuters

Na vidiku je nov prestop slovenskega reprezentanta. Jan Mlakar se je v Splitu v zadnjih letih ustalil in uveljavil, bil je standardni član prve enajsterice Hajduka, kjer so ga cenili zaradi njegove marljivosti in seveda tudi zadetkov - v 79 nastopih za bele s Poljuda jih je prispeval 21. 

Na naslov Hajduka je prispela mamljiva ponudba Pise, ki igra v drugi italijanski ligi, za Mlakarja so po poročanju slovenskih, italijanskih in hrvaških medijev ponudili tri milijone evrov odškodnine, ponudbo pa naj bi v Splitu že sprejeli. 

24-letni Mlakar se tako vrača v Italijo, kjer se je pred leti že uveljavljal v dresih Fiorentine in Venezie, a je igral predvsem v mladinskem pogonu vijoličastih iz Firenc, v Serie A pa je zaigral le enkrat. Zdaj se mu v Pisi, če se bo prestop realiziral, obeta precej večja vloga, igral pa bo pod trenerjem Albertom Aquilanijem, nekdanjim odličnim italijanskim vezistom. 

Komentarji: