Monza premagala staro damo, na vrhu Napoli in Atalanta

V serie A so klonili Juventus, Inter in Milan. Jaka Bijol in Sandi Lovrić imela pomembno vlogo pri podvigu Udineseja.
Fotografija: Monza je bila boljša od Juventusa. FOTO: Alberto Lingria/Reuters
Odpri galerijo
Monza je bila boljša od Juventusa. FOTO: Alberto Lingria/Reuters

V italijanski nogometni ligi so v nedeljskih tekmah 7. kroga za presenečenje poskrbeli igralci Monze. Za prvo zmago v sezoni so premagali Juventus z 1:0. V slovensko obarvanem obračunu pa sta Jaka Bijol in Sandi Lovrić z Udinesejem s 3:1 premagala Inter Samirja Handanovića. Začasno je bila videmska ekipa celo prva na lestvici, a sta jo kasneje prehitela Atalanta in Napoli.

Monza je bila do danes brez zmage in le z eno točko, zdaj pa je za prvo zmago v sezoni presenetila Juventus. Ta je tako doživel prvi poraz, za Monzo, ki je dosegla sploh prvo prvoligaško zmago, pa je bil junak tekme Christian Gytkjaer z zadetkom v 74. minuti. Juventus je sicer po rdečem kartonu Angela di Marie igral z desetimi možmi od 40. minute.

Juventusovi navijači so zaskrbljeni. FOTO: Miguel Medina/AFP
Juventusovi navijači so zaskrbljeni. FOTO: Miguel Medina/AFP

V Vidmu so domači slabo začeli in dobro končali. Za Inter je v peti minuti zadel Nicolo Barella, a je nato domačim z avtogolom v 22. pomagal Milan Škriniar.

V nadaljevanju je Udinese prevzel pobudo, Bijol, ki je odigral celotno tekmo za Videmčane, pa je dosegel zadetek za 2:1 v 84. minuti. Zmago Udineseja, peto v sezoni, je nato potrdil Tolgay Arslan v sodnikovem dodatku. Drugi Slovenec pri Udineseju Lovrić je igral do 80. minute, zamenjal ga je prav strelec zadnjega gola.

Na vrhu lestvice sta zdaj izenačena Atalanta in Napoli. Moštvo iz Bergama je slavilo zmago z 1:0 pri Romi, Neapeljčani pa so v gosteh premagali branilca naslova prvaka Milana z 2:1. Za Atalanto je v 35. minuti zadel Giorgio Scalvini, domači trener Jose Mourinho pa je bil v 57. minuti izključen.

Na San Siru so vsi trije goli padli v drugem polčasu. Najprej je za goste z 11 metrov v 55. minuti zadel Matteo Politano. Milan je izenačil prek Olivierja Girouda (69.), odločilni gol pa je v 78. minuti zabil Giovanni Simeone.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Komentarji: