Na vrhu najvrednejših klubov ostaja Real Madrid

Med elitno deseterico v Evropi kar šest angleških nogometnih klubov.
Fotografija: Real Madrid ostaja najvrednejši klub. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Real Madrid ostaja najvrednejši klub. FOTO: AFP

Ljubljana – Španski nogometni velikan Real Madrid je še drugo leto zapored na vrhu seznama najbolj vrednih klubov v Evropi po raziskavi računovodskega podjetja KPMG. To je objavilo najboljših 32 nogometnih moštev med letoma 2016 in 2020.

Vrednost »kraljevskega kluba«, ki ta čas v elitni španski ligi drži drugo mesto z dvema točkama zaostanka za vodilno Barcelono, je ocenjena na 3,478 milijarde evrov. Na drugem mestu je angleški velikan Manchester United, tretja pa je Barcelona.
Katalonci so tako prehiteli münchenski Bayern, ki v zadnjih 27 letih ni imel nikoli izgube v finančnih izkazih. Na petem mestu je zmagovalec lanske lige prvakov Liverpool.


Sledijo še Manchester City, Chelsea, Tottenham, PSG in Arsenal, ki zaokrožuje deseterico, v kateri je kar šest angleških klubov.
Peto letno poročilo KPMG razvršča klube po njihovi vrednosti, in sicer po algoritmu, ki upošteva analizo dobička, priljubljenosti, športnega potenciala, televizijskih pravic in lastništva štadionov do 1. januarja 2020. Zaradi tega vpliv novega koronavirusa, ki je povzročil številne nevšečnosti v tem koledarskem letu, na vrednost klubov v zadnjem poročilu ni zajet. Posledice bodo po mnenju KPMG znane že v bližnji prihodnosti.

Preberite še:

Komentarji: