Načrt za pol milijarde evrov: Messi, Håland in saniranje dolga

Joan Laporta naj bi namenil sredstva za delno saniranje dolga in krepitev igralske zasedbe kluba.
Fotografija: Španski odvetnik Joan Laporta je bil zmagovalec letošnjih predsedniških volitev FC Barcelona. FOTO: Lluis Gene/AFP
Odpri galerijo
Španski odvetnik Joan Laporta je bil zmagovalec letošnjih predsedniških volitev FC Barcelona. FOTO: Lluis Gene/AFP

Na španski televiziji El Chiringito TV so polemizirali o prihodnosti nogometnega kluba Barcelona, ki je nedavno neuspešno poskušal (so)ustanoviti evropsko superligo, ob tem pa si je nakopičil prek milijardo evrov dolga, približno 700 milijonov evrov naj bi bilo kratkoročnih obveznosti.

Glavna tema pogovora je bil domnevni dogovor novega predsednika kluba Joana Laporte, po katerem naj bi zagotovil Barceloni pol milijarde evrov vreden sponzorski projekt, s katerim naj bi odgovoril na vprašanje srednjeročne prihodnosti kluba. Španci niso navedli države, iz katere naj bi prihajal omenjeni pokrovitelj, domnevno pa naj bi šlo za Združene države Amerike.


Iz Manchestra prihajata brezplačno Agüero in Garcia


Laporta naj bi namenil sredstva za reševanje dveh izzivov: delno saniranje dolga in krepitev igralske zasedbe kluba. Prvemu solistu v katalonskem orkestru Lionelu Messiju naj bi namenil novo pogodbo – aktualna mu poteče junija –, po kateri naj bi Messi služil po 30 milijonov evrov letno.

Lionel Messi in Sergio Agüero sta dolgoletna prijatelja. FOTO: Pilar Olivares/Reuters
Lionel Messi in Sergio Agüero sta dolgoletna prijatelja. FOTO: Pilar Olivares/Reuters


Ob tem naj bi Argentincu zagotovil konkurenčno ekipo, katere del bi bil eden od dvojice Neymar ali Erling Håland. Messi si namreč želi ob sebi udarno moč v napadu, ki naj bi jo predstavljala prav zvezdnika PSG in Borussie Dortmund. Toda Neymar naj bi že dahnil da za podaljšanje zvestobe PSG, tako da je glavna Laportina tarča prav Håland.

Ob tem bo Barcelona poleti pripeljala še dve okrepitvi iz Manchester Cityja, ki jima potečeta pogodbi. Brezplačno naj bi prišla v klub napadalec Sergio Agüero, ki je Messijev dolgoletni dober prijatelj, in štoper Eric Garcia, kar je potrdil tudi Cityjev trener Pep Guardiola.

Erling Braut Håland je prva tarča novega predsednika Barcelone Joana Laporte. FOTO: Ina Fassbender/AFP
Erling Braut Håland je prva tarča novega predsednika Barcelone Joana Laporte. FOTO: Ina Fassbender/AFP

Preberite še:

Komentarji: