Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Nadaljnja Bišćanova usoda bo uradno znana jutri

Neuradno pa se je Olimpijin predsednik Milan Mandarić 40-letnemu Hrvatu že zahvalil za sodelovanje.
Igorju Bišćanu so štete ure pri Olimpiji. Foto Blaž Samec/Delo
Igorju Bišćanu so štete ure pri Olimpiji. Foto Blaž Samec/Delo
J. P.
4. 6. 2018 | 15:42
4. 6. 2018 | 15:58
1:57
Ljubljana – Jutri naj bi bila tudi uradno znana nadaljnja usoda trenerja nogometnega državnega prvaka in pokalnega zmagovalca Olimpije, Igorja Bišćana. Neuradno pa je že jasno, da se uspešno sodelovanje izteka. »Po današnjem sestanku med predsednikom in trenerjem NK Olimpija bo Milan Mandarić svojo končno odločitev sporočil jutri,« so zapisali v ljubljanskem kolektivu.


Mandarićeve kritike


Olimpijini navijači so ob koncu uspešne sezone večkrat skandirali ime 40-letnega nekdanjega hrvaškega reprezentanta in člana Liverpoola, Panathinaikosa in Dinama, s čimer so dali jasno vedeti, koga želijo v prihodnje na trenerskem stolčku. Toda očitno ni zaleglo. Mandarić je večkrat javno kritiziral igro zmajev pod Bišćanovim vodstvom, češ da je bila premalo napadalna, da bi morala ekipa ligaško lovoriko osvojiti že nekaj tednov prej in da bi moral trener več priložnosti ponuditi domačim obetavnim nogometašem.


Tudi Rudonja in Kostić?


Mediji so navrgli tudi že nekaj možnih Bišćanovih naslednikov, med njimi nekdanjega slovenskega selektorja Slavišo Stojanovića. Igor Bišćan je sicer dokaj neizkušen trener, pred prihodom v Ljubljano je na Hrvaškem zasedbo Rudeša iz druge popeljal v prvo ligo. Z Olimpijo, s katero je v 42 dvobojih vpisal zgolj štiri poraze, ga pogodba veže še eno leto. Po poročanju portala Nogomania bi lahko podobna usoda kot Hrvata doletela tudi neformalnega športnega direktorja Mladena Rudonjo, na izhodnih vratih je menda tudi strokovni vodja mladinskega pogona Miloš Kostić.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine