Navijač Cityja v kritičnem stanju

Po tekmi lige prvakov je na bencinski postaji v mestu Drongen, nedaleč od Bruggea, prišlo do hudega incidenta.
Fotografija: Phil Foden (desno) in Riyad Mahrez proslavljata pred navijači Bruggea. FOTO: John Thys/AFP
Odpri galerijo
Phil Foden (desno) in Riyad Mahrez proslavljata pred navijači Bruggea. FOTO: John Thys/AFP

Navijača angleškega nogometnega prvaka Manchester Cityja so po tekmi lige prvakov med Club Bruggeem in Cityjem hudo pretepli na avtocestni bencinski postaji blizu mesta Drongen, nedaleč od Bruggea. Belgijskega državljana so morali zaradi poškodb odpeljati v bolnišnico, kjer je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP v kritičnem stanju.

»Stanje 63-letnika je kritično, zdravniki se borijo za njegovo življenje,« je sporočila policija, ki je v zvezi z incidentom aretirala pet ljudi.

Spor med članom društva navijačev Cityja v Belgiji z imenom Blue Moon Belgium, ki ga sicer vodi žrtvin sin, in navijači belgijske ekipe se je začel znotraj bencinskega servisa, kjer so domači navijači privržencu angleške ekipe ukradli navijaški šal. Spor se je preselil pred črpalko, kjer je pred številnimi pričami tudi prišlo do pretepa, ko je žrtev zahtevala, da šal vrnejo.

Česa takšnega ni doživel nikjer v Evropi

»Očeta so po dejanju brezumnega nasilja pustili nezavestnega. Napadli so ga strahopetno, upam, da bodo storilce kaznovali. S klubom navijačev smo bili po vsej Evropi, nikoli nismo doživeli agresije. Potem pa nas napadejo in ubijejo v domovini,« je na spletnih omrežjih zapisal žrtvin sin.

Club Brugge je že obsodil nasilje, ki je sledilo po zmagi Cityja s 5:1.

»Klub odločno ne odobrava kakršnega koli nasilnega dejanja, tako na stadionu kot zunaj njega. Zagovarjamo vrednote strpnosti. Naše srce gre družini in prijateljem navijača Manchester Cityja,« je na svoji klubski spletni strani objavil Club Brugge.

Preberite še:

Komentarji: