Nekdanji slovenski selektor v bolgarskih in srbskih medijih

Srbski in bolgarski nogomet odlično pozna tudi nekdanji slovenski selektor Slaviša Stojanović.
Fotografija: Slaviša Stojanović je deloval tako v Srbiji kot v Bolgariji. FOTO: Ognen Teofilovski/Reuters
Odpri galerijo
Slaviša Stojanović je deloval tako v Srbiji kot v Bolgariji. FOTO: Ognen Teofilovski/Reuters

Drevi se bosta v drugem kolu Uefine evropske lige pomerila bolgarski prvak Ludogorec in srbski prvak Crvena zvezda. Oba sta začela letošnjo pot v boju za ligo prvakov – Bolgari so denimo zanesljivo izločili tudi Muro –, oba na koncu pristala v evropski ligi.
 
Srbski in bolgarski nogomet odlično pozna tudi nekdanji slovenski selektor Slaviša Stojanović, ki je vodil tako Crveno zvezdo (2013-14) kot Levski iz Sofije (2018, 2020). Ljubljančan se tudi zdaj nahaja v Sofiji, kjer ureja dokumentacijo po prebolelem covidu-19. Logično, da so ga vprašali o tekmi tako bolgarski kot srbski mediji.


Najbolj nevaren je Despodov

 
»Drži, Crveni zvezdi pomagam z informacijami o Ludogorcu,« je Stojanović priznal Bolgarom, Srbom pa je razkril, da je govoril z nekdanjim pomočnikom Nebojšo Miloševićem, ki je tudi zdaj pomočnik trenerja Dejana Stankovića.
 
»Najbolj nevaren je Despodov (ta napadalec je v prvi izvedbi lige narodov strl tudi Slovenijo op. a.), ki lahko strelja na vrata z vseh položajev,« je zatrdil Stojanović, ki si bo ogledal tudi tekmo v Razgradu, kjer domuje Ludogorec. O Levskemu ni želel govoriti: »Ne spremljam ga, tega niti ne želim, saj niso bili korektni.«

Preberite še:

Komentarji: