Neuer izenačil zgodovinski rekord Kahna

Vratar Bayerna Manuel Neuer je ob zmagi nad Augsburgom ostal nepremagan že 196-tič v prvenstvu.
Fotografija: Manuel Neuer si deli rekord po številu nedotaknjenih mrež v nemškem prvenstvu. FOTO: Andreas Gebert/Reuters
Odpri galerijo
Manuel Neuer si deli rekord po številu nedotaknjenih mrež v nemškem prvenstvu. FOTO: Andreas Gebert/Reuters

Nemški vratar v vrstah Bayerna Manuel Neuer je imel včeraj več razlogov za dobro voljo. S svojim klubom je zmagal na gostovanju v Augsburgu in ohranil prvo mesto na lestvici, obenem pa izenačil tudi rekord legendarnega vratarja Oliverja Kahna.

image_alt
Kamplovi ohranili korak z Bayernom


Manuel Neuer je ob sinočnji zmagi ostal nepremagan. Na 422 prvenstvenih tekmah je svojo mrežo ohranil nedotaknjeno kar 196-krat, s čimer se je na vrhu večne lestvice nemškega prvenstva izenačil z legendo kluba Oliverjem Kahnom.

»Vedno se moraš truditi, da postaneš še boljši. Kdo ve, kateri vratar bo v prihodnosti postavil nov rekord. Za menoj bodo prišli drugi vratarji,« je skromno odgovoril Neuer.

34-letni čuvaj mreže lahko rekordni dosežek izboljša že v nedeljo, ko bodo Bavarci gostovali pri Schalkeju. Prav v moštvu iz Gelsenkirchna je Neuer začel svojo profesionalno kariero in zanj odigral 203 tekme, nato pa je leta 2011 odšel k Bayernu, kjer je postal vratar svetovnega kova.

Preberite še:

Komentarji: