Nicholson napolnil domžalsko blagajno

Zadnjeuvrščeno moštvo 1. SNL Domžale naj bi zaslužile poldrugi milijon evrov.
Fotografija: Shamar Nicholson je v Slovenijo prišel septembra leta 2017 in je v 1. SNL dosgel 20 golov. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Shamar Nicholson je v Slovenijo prišel septembra leta 2017 in je v 1. SNL dosgel 20 golov. FOTO: Jure Eržen/Delo

Domžalski nogometni prvoligaš so bo za slabši uvodni del sezone v 1. SNL lahko tolažil z bogatim zaslužkom na nogometni tržnici. Danes je namreč potrdil, da je prodal jamajškega reprezentanta Shamarja Nicholsona belgijskemu klubu Charleroi. Za postavnega 22-letnega napadalca, ki je zablestel na poletnem prvenstvu Srednje Amerike in Karibov, kjer se je Jamajka uvrstila v polfinale, bi naj Domžale prejele poldrugi milijon evrov odškodnine.

Nicholson je v Domžale prestopil leta 2017 in je na 56 tekmah dosegel 20 golov. V minuli sezoni je bil s 13 goli prvi strelec Domžal.

»Shamar je pri nas preživel lepo obdobje, v katerem se je privadil na evropski slog nogometa in življenja, obenem pa izjemno napredoval. Prejeli smo številne ponudbe, na koncu pa se skupaj z igralcem odločili za odhod v Belgijo,« je za domžalsko spletno stran povedal športni direktor Matej Oražem.

Prestop Nicholsona pa ni najvišji domžalski v tem letu. Klub je še več iztržil za komaj 16-letnega Benjamina Šeška, za katerega je Salzburg plačal 2,5 milijonov € odškodnine.

Komentarji: