Niti velezvezdnik Cristiano Ronaldo ni preprečil senzacije v Švici

Benjamin Šeško prispeval delež k točki Salzburga v Sevilli, Josip Iličić igral od 70. minute, Bayern pa blestel na derbiju v Barceloni.
Fotografija: Takole je naš Benjamin Šeško dihal za vrat Ivanu Rakitiću, hrvaškemu asu pri Sevilli. FOTO: Marcelo Del Pozo/Reuters
Odpri galerijo
Takole je naš Benjamin Šeško dihal za vrat Ivanu Rakitiću, hrvaškemu asu pri Sevilli. FOTO: Marcelo Del Pozo/Reuters

Bern velja za umirjeno švicarsko metropolo s prav urejenim vsakdanom in na ravni že tako bogate države izjemnim življenjskim standardom. Toda na dveh športnih prizoriščih je tu vedno vse prej kot umirjeno: ledna dvorana je že vrsto let s 17.000 gledalci na tekmo najbolj obiskana v Evropi, kultni nogometni štadion Wankdorf pa je vrel, ko so domači Young Boys senzacionalno ugnali veliki Manchester United v 5. minuti sodnikovega podaljška. Gostom tudi zgodnje vodstvo po golu povratnika Cristiana Ronalda ni pomagalo, z izjemnim bojem so švicarski prvaki, od 35. minute z igralcem več, izid zasukali in se veselili prvih točk v sezoni lige prvakov.

Uspešni pa so bili tudi prvaki še ene alpske države – Salzburg je namreč v Sevilli osvojil točko. Naš novi reprezentant Benjamin Šeško je igral do 67. minute, ko ga je zamenjal Chikwubuike Adamu. Prispeval pa je viden delež v boju za uspešen štart avstrijskih prvakov, ki bodo v naslednjem kolu čez dva tedna doma igrali odločno na zmago proti Lillu.

Med našimi aduti je z Atalanto pri Villarealu v dinamični tekmi od 70. minute naprej igral Josip Iličić. Josip Iličić je igral za italijansko moštvo na gostovanju v Španiji od 70. minute. Prav v tej državi pa je bil tudi derbi uvodnega večera sezone v ligi prvakov, v kateri se je Bayern odrezal z novo učinkovito predstavo: po gladki zmagi v domačem prvenstvu v Leipzigu s 4:1 je bil tokrat boljši od Barcelone s 3:0. Prvi strelec moštve Robert Lewandowski se je dvakrat vpisal med strelce.


 

Preberite še:

Komentarji: