Nogometna zveza bo klubom razdelila več kot dva milijona evrov

Nogometna zveza Slovenije bo med klube iz Prve lige Telemach, 2. SNL in ženske lige razdelila lep znesek.
Fotografija: Predsednik NZS Radenko Mijatović se zaveda, da pride klubom prav vsak evrov. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Odpri galerijo
Predsednik NZS Radenko Mijatović se zaveda, da pride klubom prav vsak evrov. FOTO: Voranc Vogel/Delo

Nogometna zveza Slovenije (NZS) bo klubom iz Prve lige Telemach, 2. SNL in ženske lige razdelila več kot dva milijona evrov. Izvršni odbor je sklepe o delitvi sredstev z naslova trženja medijskih in sponzorskih pravic za sezono 2022/23 sprejel 24. septembra.

NZS je uspelo v prodajnem ciklu 2021-2025 iztržiti medijske pravice za območje Slovenije in tujine. Klubom iz prve lige bo tako razdelila 2,1 milijona evrov v dveh delih. Polovico denarja bodo klubi prejeli do konca jesenskega dela prvenstva v enakih deležih, drugo polovico pa na osnovi osvojenih točk v tekočem tekmovalnem letu najkasneje do začetka nove sezone.

Z naslova trženja medijskih in sponzorskih pravic bodo sredstva razdelili v razmerju 80:20 odstotkov tudi med finalista pokala Pivovarne Union, in sicer v skupni vrednosti 120.000 evrov, od tega 100.000 evrov v denarju in 20.000 evrov izdelkih Pivovarne Union. Zmagovalec bo to sezono prejel 80.000 evrov v denarju in deset tisočakov v izdelkih, finalist pa 20 tisočakov v denarju in deset v izdelkih.

Finalistki ženskega pokala si bosta razdelili 12.500 evrov, zmagovalke bodo prejele deset tisočakov, finalistke pa 2500 evrov. Drugoligaši bodo iz fonda za sezono 2022/23 prejeli skupno 120.000 evrov, in sicer v enakih deležih. Tudi v drugih tekmovanjih pod okriljem NZS bodo sredstva razdelili v enakih deležih.

Preberite še:

Komentarji: