Nokavt za Atletico in Oblaka

Dva gola v Škofjeločanovi mreži in rdeča luč.
Fotografija: Jan Oblak je še drugič zapored prejel dva gola, po drugem je za trenutek obležal negiben in prestrašil Atleticov tabor. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Jan Oblak je še drugič zapored prejel dva gola, po drugem je za trenutek obležal negiben in prestrašil Atleticov tabor. FOTO: AFP

»Svoj običajen delež je prispeval v prvem polčasu, ko je pri 0:0 dobil dvoboj z Mikelom Oyarzabalom. Pri prvem golu ni mogel nič, pri drugem je pokazal, da je le človek,« je španski športni dnevnik Marca ocenil 65 minut Jana Oblaka na gostovanju v Baskiji v San Sebastianu. Zanj in za Atletico Madrid se je razpletel klavrno: Oblak je zaradi poškodbe zapustil igrišče, Atletico je prvič izgubil.

Eden od najboljših vratarjev na svetu je špansko prvenstvo začel brez prejetega gola v prvih dveh tekmah, v zadnjih dveh je prejel po dva gola. Proti Sociedadu je bil brez moči pri prvem golu, ki ga je s pomočjo enega od Atleticovih branilcev dosegel 20-letni »zlati deček« norveškega nogometa Martin Ødegaard, pri drugem je slabo posredoval. Po podaji pred vrata je žogo nerodno odbil, hitrejši je bil nekdanji Arsenalov član Nacho Monreal in jo z bližine udaril. Zletela je v Oblakov obraz in se od noge spet odbila za golovo črto. Škofjeločan je bil za trenutek v nokdavnu. Po posredovanju Atleticovega zdravnika je Oblak vstal, a je zdravnik zaradi previdnosti prižgal rdečo luč za njegovo nadaljevanje tekme. Posledica Oblakovega soočenja z žogo pa vendarle niso bile hujše.


Jasmin Kurtić zabil za prvo zmago.


Sanjsko se je konec tedna izšel za Jasmina Kurtića. V Ferrari je gostoval rimski Lazio in ostal praznih rok. Mož odločitve je bil slovenski reprezentant, ki je v drugi minuti sodnikovega dodatka zadel za prvo zmago z 2:1 moštva Spal. Na Slovšakem je branilec naslova Slovan v derbiju premagala Spartak iz Trnave z 2:0. Za vodstvo z 1:0 je bil strelec Andraž Šporar, ki je s petim golom že na vrhu lestvice strelcev.
Legionarji
Legionarji

Komentarji: