Nov tragični nogometni večer, tokrat v Argentini

Po tragediji v indonezijskem Malangu, kjer je konec prejšnjega tedna življenje izgubilo vsaj 125 ljudi, tragičen večer tudi v Argentini.
Fotografija: Tudi najmlajši so imeli težave z dihanjem. FOTO: Alejandro Pagni/AFP
Odpri galerijo
Tudi najmlajši so imeli težave z dihanjem. FOTO: Alejandro Pagni/AFP

Svetovna nogometna družina tudi v tem tednu objokuje smrt na stadionih. Po tragičnih prizorih iz Indonezije, kjer je življenje izgubilo najmanj 125 ljudi, več kot 30 je bilo otrok, je sinoči v spopadih navijačev in policistov v Argentini umrla najmanj ena oseba. Šlo je za četrtkov dvoboj med Gimnasio iz La Plate in Boco Juniors, ki je že potekal, a ga je sodnik po devetih minutah zaradi resnih incidentov pred stadionom Juan Carmelo Zerillo prekinil.

Policija je menda uporabila tudi solzivec in gumijaste naboje, potem ko je velika skupina navijačev Gimnasie poskušala izkoristiti pomanjkanje rediteljev in na silo vstopiti na domači stadion, ki je že bil poln. 

»Žal je en človek tudi umrl zaradi težav s srcem, ko so ga peljali v bolnišnico,« je povedal lokalni minister Sergio Berni. Oblak solzivca je dosegel tudi notranjost stadiona, kjer so imeli težave z dihanjem tako navijači kot nogometaši, nekateri gledalci so varno zavetje poiskali kar na igrišču.

Navijači Gimnasie po prekinitvi tekme na domačem stadionu. FOTO: Alejandro Pagni/AFP
Navijači Gimnasie po prekinitvi tekme na domačem stadionu. FOTO: Alejandro Pagni/AFP

Argentinska nogometna zveza je v izjavi za javnost na twitterju obsodila nasilje in se zavzela za »popoln izbris tovrstnih dogodkov, ki omadežujejo duh nogometa«. Že od leta 2013 sicer na tekmah v Buenos Airesu oziroma v celotni provinci velja prepoved prihoda gostujočih navijačev, saj so tako poskušali omejiti pogoste spopade.

»Moj dveletni sin ni mogel dihati. Obupani smo in skrbi nas za vse naše ljudi na tribunah. To je noro. Igrali smo običajno nogometno tekmo, spremenila pa se je v nekaj takšnega, ko imaš občutek, kot da bi ravno umrl nekdo od tvojih sorodnikov,« je zmajeval z glavo član Gimnasie Leonardo Morales.

Preberite še:

Komentarji: