Ob jezeru poker za vse ali nič

Danes dve tekmi 16. kola 1. SNL, jutri tri.
Fotografija: Tudi v Velenju bo Stefan Savić (levo) eden od Olimpijin adutov za nadaljevanje niza brez poraza pod taktirko trenerja Zorana Barišića in za zmago. FOTO Mavric Pivk/Delo
Odpri galerijo
Tudi v Velenju bo Stefan Savić (levo) eden od Olimpijin adutov za nadaljevanje niza brez poraza pod taktirko trenerja Zorana Barišića in za zmago. FOTO Mavric Pivk/Delo

Maribor bo v sklepnem delu jesenske sezone, ki se bo končala 7. decembra s tekmami 19. kola, branil prednost štirih točk pred Olimpijo. Ta konec tedna ima lahko delo, v Ljudskem vrtu bo danes gostoval Triglav, medtem ko se Olimpiji jutri v Velenju obeta zahtevnejša naloga. V 16. kolu bodo trije derbiji: današnji v soboški Fazaneriji in jutrišnja v Celju ter Krškem.

Murska Sobota: Mura – Gorica (sobota, sodnik Aleksandar Matković, 14): Mura je sprožila zdrs Gorice, ga bo tudi končala? To si želijo Goričani, ki so jim Prekmurci povzročili preveč gorja, da bi bil derbi zgolj »popoldanski«. Šteje veliko, zmaga pelje Muro na 3. mesto vsaj za 24 ur. Kdor si misli, da bi bilo to presenečenje, ima kratek spomin. Pod taktirko Anteja Šimundže je bila Mura že tretja tudi na koncu prvenstva, v sezoni 2011/12, ko je komaj postala prvoligaš. Sobočani so očitno tudi nerešljiva uganka za goriškega trenerja Mirana Srebrniča. V tej sezoni je točko iztržil le doma (2:2), v pokalu je izgubil dve tekmi in predvsem Andrijo Filipovića, ki je v najpomembnejšem obdobju pustil na cedilu soigralce. Brez najboljšega strelca ima atletsko selekcionirana goriška zasedba manj možnosti od tehnično igrive soboške. Pa čeprav v njej ne bo enega od vodij na igrišču, Luke Bobičanca.

Maribor: Maribor – Triglav (Mihael Antič, 16.15): Mariborsko tarnanje nad tem, koga ne bo, velja kar preslišati. Srčni Gorenjci tudi z igralcem več ne bi smeli biti enakovredni tekmeci, čeprav so bili zoprni tudi v minuli sezoni. Če na kaj velja biti pozoren, potem je to na glavnega sodnika Antiča, ki tako kot Matković v Murski Soboti nabira prvoligaške izkušnje. V svoji tretji prvoligaški tekmi bo prvič sodil Mariborčanom. Na njegovih prvih dveh preizkušnjah sta zmagali domači moštvi.

Domžale: Domžale – Celje (nedelja, Roberto Ponis, 14): Domžale so predstavam višje ravni dodale še zmago proti neposrednemu tekmecu za vrh lestvice. Zmaga nad Gorico je morda naznanila preboj na 3. mesto, na katero bi Domžale po igralskem kadru in vložku sodile. Najpomembnejši uspeh Simona Rožmana je, da je v selektivni bitki za ključne položaje v moštvu dobil loterijski dobitek v podobi Shamarja Nicholsona. Morda bo mladi Jamajčan zahteven za vodenje, ampak je napadalec, ki bi lahko bil najmočnejše orožje za utrditev na 3. mestu. Celjani? Mariborska zaušnica je bila huda, ne pa takšna, ki bi jih zlomila. Bila je le ena neposrečena tekma in če se jim pripeti še ena, ne bo konca sveta.

Velenje: Rudar – Olimpija (Roman Glažar, 16): Ob jezeru Ljubljančanom nikoli ni bilo lahko. Debeli dve leti je od zadnje, sicer šampionske zmage. Odtlej so zanje tekme z Rudarjem toplo-hladne. Od visokih zmag v Stožicah do poraza in dveh piškavih neodločenih razpletov v Velenju. Rudar je ujel spodobno formo, Olimpija jo že ima ves čas pod vodstvom Zorana Barišića, ki pa s svojo pokeraško taktiko »all-in« tvega, da bo tudi nasedla. Vprašanje je, ali bo Olimpija lahko zabila več golov, kot jih bo prejela?

Krško: Krško – Aluminij (David Šmajc, 18): So tujci preslabi ali preslabo vodeni? To je uganka za Krško, ki se je bitke za obstanek lotil s tujci. Za obstanek bi se srdito boril tudi s slovenskimi fanti, razlika je le v tem, da bi imel s tujci večje možnosti. Tudi za čustvenega trenerja Alena Ščulca ni miru, če bo kdo plačal davek za slab izid, bo to prav trener. Biti ali ne za Krško je upanje za Aluminij.

Več iz te teme:

Komentarji: