Oblak kar štirikrat po žogo v mrežo, Handanović dvakrat (VIDEO)

Nogometaši Borussie so se znesli nad Atleticom (4:0), Barcelona brez Lionela Messija boljša od Interja (2:0).
Fotografija: Rafinha je takole žogo spravil mimo Samirja Handanovića. FOTO: Josep Lago/AFP
Odpri galerijo
Rafinha je takole žogo spravil mimo Samirja Handanovića. FOTO: Josep Lago/AFP

Ljubljana – Nogometaši madridskega Atletica so dobili hudo zaušnico v tretjem kolu skupine A lige prvakov. Na gostovanju v Dortmundu je Borussia do vrha napolnila njihovo mrežo (4:0), tri od štirih zadetkov pa dosegla v razmaku dobre četrt ure v zadnjem delu dvoboja. Nemški kolektiv je bil izjemno učinkovit, saj je petkrat sprožil v okvir vrat in štirikrat zadel, Jan Oblak je vpisal le eno obrambo, sploh prvo v tej sezoni med klubsko elito stare celine. Dvakrat se je med strelce vpisal Raphael Guerreiro, morda še zaslužnejši za zmago pa je bil Achraf Hakimi s kar tremi asistencami. Borussia ostaja s polnim izkupičkom in še brez prejetega gola.


Devet obramb Handanovića


Tudi drugi odlični slovenski vratar Samir Handanović danes ni bil blizu uspeha. Njegov Inter je v dvoboju ekip, ki sta v uvodnih dveh kolih skupine B vknjižili po dve zmagi, na gostovanju priznal premoč Barceloni, ki je bila – kljub odsotnosti poškodovanega prvega zvezdnika Lionela Messija – boljša z 2:0. V prvem polčasu je »Sarmo« matiral Rafinha, v drugem pa eden najopaznejših mož na igrišču, Jordi Alba. Za nameček je Philippe Coutinho v 71. minuti namesto mreže zatresel okvir vrat gostov. Handanović se je izkazal s kar devetimi obrambami, zdaj jih je v evropski sezoni naštel že 17. Katalonci so ob PSG z desetimi doseženimi zadetki najučinkovitejši po polovici prvega dela tekmovanja.



Jan Oblak je bil ob zmagovitem poskusu Axla Witsela nemočen. FOTO: Martin Meissner/AP
Jan Oblak je bil ob zmagovitem poskusu Axla Witsela nemočen. FOTO: Martin Meissner/AP


PSV in Tottenham še brez zmage


Tudi po dvoboju tretjega kola skupine B ostajata PSV Eindhoven in Tottenham brez zmagovalca. V medsebojnem obračunu, v katerem je piskal slovenski sodnik Slavko Vinčić, sta se moštvi razšli z neodločenim izidom 2:2, izgubljeni točki pa lahko bolj obžalujejo gostje z Otoka, saj so imeli vso statistiko globoko na svoji strani (65-odstotna posest žoge, priložnosti 22:10, streli na gol 9:3, koti 6:1), a jim je medvedjo uslugo v 79. minuti pri vodstvu z 2:1 napravil Hugo Lloris.

Slavko Vinčić je Huga Llorisa predčasno poslal pod prho. FOTO: Peter Dejong/AP
Slavko Vinčić je Huga Llorisa predčasno poslal pod prho. FOTO: Peter Dejong/AP


Vinčić izključil Llorisa


Francoski reprezentančni vratar je namreč tedaj izven kazenskega prostora pokosil strelca tekmečevega prvega zadetka Hirvinga Lozana, Vinčič mu je brez oklevanja pokazal predčasno pot v slačilnico. Namesto njega se je med vratnice postavil rezervni čuvaj mreže Michel Vorm, ki pa je kapituliral že po šestih minutah, ukanil ga je Luuk de Jong. Pred tem je PSV vodstvo, do katerega se je dokopal po natanko pol ure igre, zapravil že po devetih minutah, ko se je med strelce vpisal Lucas, Tottenham je do prednosti v 55. minuti popeljal Harry Kane.

 


REZULTATI


Skupina A – Borussia Dortmund : Atletico Madrid 4:0 (1:0 – Witsel, Guerreiro 2, Sancho), Brugge : Monaco 1:1 (1:1 – Wesley; Sylla); vrstni red: Borussia 9, Atletico 6, Monaco in Brugge po 1.

Skupina B – Barcelona : Inter 2:0 (1:0 – Rafinha, Alba), PSV Eindhoven : Tottenham 2:2 (Lozano, De Jong; Lucas, Kane); vrstni red: Barcelona 9, Inter 6, Tottenham in PSV po 1.

Skupina C – Liverpool : Crvena zvezda 4:0 (2:0 – Firmino, Salah 2, Mane), PSG : Napoli 2:2 (0:1 – Rui Mario avt., Di Maria;
Insigne, Mertens); vrstni red: Liverpool 6, Napoli 5, PSG 4, Crvena zvezda 1.

Skupina D – Lokomotiv Moskva : Porto 1:3 (1:2 – An. Mirančuk; Marega, Herrera, Corona), Galatasaray : Schalke 0:0; vrstni red: Porto 7, Schalke 5, Galatasaray 4, Lokomotiv 0.

Preberite še:

Komentarji: