Okužen nogometaš Domžal

Igralci v karanteni najmanj do petka, tekma proti Bravu prestavljena.
Fotografija: Domžale so ustavile vse aktivnosti. FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Domžale so ustavile vse aktivnosti. FOTO: Blaž Samec

Ponoči so iz domžalskega nogometnega prvoligaša sporočili, da je bil ob vstopu v novo sezono eden od igralcev pozitiven na novi koronavirus.

Vodstvo kluba je vse dejavnosti članskega moštva preventivno odpovedalo do ponedeljka, vsi nogometaši pa morajo naslednje dneve preživeti v samoizolaciji, stiki z zunanjim svetom so prepovedani. Nogometaši Domžal bodo morali v karanteni ostati najmanj do petka.

Hkrati bo člansko moštvo ostalo brez skupnih treningov najmanj teden dni, tekma prvega kroga nove sezone 1. SNL 13. avgusta proti Bravu pa bo po navedbah kluba zagotovo prestavljena. Dokončna odločitev o tem bo padla naslednji teden. Odpovedani bosta tudi pripravljalni srečanji z Beltinci (sreda, 5. avgust) in Krko (četrtek, 6. avgust).

Posledice koronavirusne okužbe bosta občutili tudi selekciji do 17 in do 19 let, so zapisali na spletni strani domžalskega kluba, saj ne bosta danes odpotovali na prijateljski tekmi v Zagreb.
 

Ključna preprečitev širjenja


»V klubu vse od ponovnega zagona izvajamo številne preventivne ukrepe in ravno to nam je omogočilo, da smo okužbo pri našem igralcu zaznali zelo kmalu. Zato smo prepričani, da nam bo širitev okužbe uspelo zajeziti,« je ob novici dejal športni direktor Domžal Matej Oražem.

Matej Oražem želi dodatna navodila NIJZ. FOTO: Dejan Javornik
Matej Oražem želi dodatna navodila NIJZ. FOTO: Dejan Javornik


»Pred nadaljevanjem dejavnosti si želimo dodatna navodila NIJZ, zato bomo čez vikend ustavili vse aktivnosti članske ekipe. V tem času bomo preučili in pripravili dodatne ukrepe, da bi lahko naše delo v skrajšanem času priprav potekalo čim bolj normalno, zagotovo pa ima prednost odgovornost do sebe, naših bližnjih in naše okolice,« je še dejal Oražem.

»Stanje je zelo resno in temu primerno se bomo odzvali. Vrnili smo se v stanje, ki je vladalo pred nekaj meseci, vendar verjamem, da bo tokrat vse skupaj trajalo malce manj časa in da bomo čez dober teden že lahko skupaj trenirali," je povedal trener Domžalčanov Dejan Djuranović. Nogometaši bodo do ponovnih skupnih treningov lahko trenirali le samostojno po navodilih stroke.
 

Komentarji: