Olimpija s prvim strelom zatresla mrežo in ušla slabemu Mariboru

V 25. kolu 1. SNL Celje izgubilo še petič letos, Mura ogroža vodilna, Domžale korak bliže Evropi in bitki za prvaka. Slaba učinkovitost, le sedem golov
Fotografija: Ljubljančani so trpeli, aso se veseli vrnitve na vrh lestvice. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Ljubljančani so trpeli, aso se veseli vrnitve na vrh lestvice. FOTO: Leon Vidic/Delo

Nogometaši Olimpije so se vrnili na vrh prvenstvene lestvice. V 25. kolu so izkoristili spodrsljaj Maribora v Novi Gorici (1:1) in z minimalno zmago proti prvaku Celju velikemu tekmecu ušli za dve točki. S prvim neposrednim strelom proti celjskim vratom je bil strelec gola, vrednega tri točke, Mihailo Perović po odlični akciji kapetana Timija Maxa Elšnika. Ligaško bitko za prvaka je zaostrila Mura, v ozadju pa neustavljivo prodirajo v drugem delu sezone najboljši Domžalčani, ki so v Kopru dosegli že četrto letošnjo zmago.

Z izjemo dveh, treh akcij Olimpija in Celje nista uprizorila paše za oči. Perovićev gol je bil eden od lepših trenutkov tekme s številnimi tehničnimi napakami, a solidnim ritmom. Celjani so bili prvi polčas slabi in jalovi, v drugem pa boljši, a še naprej jalovi. Po najlepši akciji na tekmi so zatresli vratnico.

Timi Max Elšnik je bil bojevit, ustvarjalen in pravi kapetan v za Olimpijo zelo zahtevni tekmi proti prvaku Celju, ki mu ne steče in ne steče. FOTO: Leon Vidic/Delo
Timi Max Elšnik je bil bojevit, ustvarjalen in pravi kapetan v za Olimpijo zelo zahtevni tekmi proti prvaku Celju, ki mu ne steče in ne steče. FOTO: Leon Vidic/Delo


»Zadovoljen sem z izidom, z igro pa ... V drugem polčasu smo bili podrejeni, v prvem pa zelo dobri. Celjani so kakovostni, sem pa zadovoljen z izvedbo nove taktične postavitve. Uigravali smo jo ves teden. Zmagali smo. Imamo še eno postavitev, zato da se lahko prilagajamo tekmecem,« je za televizijo Slovenija ocenil domači trener Goran Stanković, gostujoči Jiři Jarošik je klonil še petič.
»Izgubili smo in ne moremo biti srečni. Igrali smo veliko bolje kot na prejšnjih tekmah. Le eno zmago potrebujemo za samozavest in lažje nadaljevanje,« je povedal Čeh.

Celjski trener Jiří Jarošík (levo) s svojimi pomočniki še ni našel izhoda iz krize. FOTO: Leon Vidic/Delo
Celjski trener Jiří Jarošík (levo) s svojimi pomočniki še ni našel izhoda iz krize. FOTO: Leon Vidic/Delo


Maribor po Mauru: učinkovit, soliden, slab


Napadalni Maribor, kot ga v svoji kampanji obljublja vršilec dolžnosti trenerja in kandidat za stalno službo trenerja Saša Gajser, si je privoščil prvi resnejši spodrsljaj po »noči dolgih nožev« pred dvema tednoma in menjavi Maura Camoranesija. Proti Gorici, proti kateri Maribor ni oddal niti ene točke na zadnjih šestih gostovanjih in na katerih je zabil kar 23 golov – 4:0, 3:1, 3:0, 6:0, 3:0, 4:2. Lahko bi bilo še slabše. Učinkoviti zmagi v Sežani (4:0), solidni igri in neodločenemu izidu (1:1) z Olimpijo bi novi vijolični športni voditelji lahko dodali še poraz.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Le prestrašenemu Adisu Hodžiću, nekdanjemu Mariborčanu, in ne najbolj spretnemu Etienu Velikonji se lahko zahvalijo, da v zadnjih sekundah niso bili še ob točko. Ta je bila več kot dovolj po tem, kar so vijolični pokazali proti vse prej kot slabim Goričanom. Ti so spet imeli več smole s sodniškimi odločitvami, ki so neposredno vplivale na končni razplet. Mariborčani so gol (Jan Mlakar z bližine po odbitku) zabili po akciji, v kateri je bil podajalec Denis Klinar vidno v nedovoljenem položaju. Goričanom so zaradi ofsajda, ki ga najbrž ni bilo, razveljavili gol za vodstvo z 2:1 (strelcu izenačujočega gola Gambijcu Laminu Colleyju).

Saša Gajser je lahko zaskrbljen. FOTO: Jure Banfi
Saša Gajser je lahko zaskrbljen. FOTO: Jure Banfi


Iskreni Gajser ni skrival razočaranja. »Do vodstva smo igrali dobro, imeli nadzor, potem pa smo počeli nekaj, česar se nismo dogovorili. Preveč je bilo podaj nazaj, ni bilo igre naprej. Glede na prikazano je točka zadovoljiva, a z razpletom nisem zadovoljen. Prej razočaran,« je razmišljal Gajser, ki bo v nadaljevanju šampionske bitke ob Olimpiji moral upoštevati še najmanj na enega tekmeca, če ne kar dva.


Zvita Mura, sijajne Domžale, neučinkoviti Tabor


Prvi je Mura, ki navkljub ne prav blestečim, a pragmatično uspešnim predstavam drži korak z vodilnim dvojcem, drugi so v drugem delu prvenstva odlični Domžalčani. Sobočani so v Fazaneriji z zvito taktiko prilagojeno slabim igralnim razmeram premagali neugodni Aluminij. Ta na zadnjih treh gostovanjih v Murski Soboti ni izgubil in tudi v soboto je bil aktivnejši, a jalov. Sobočanom je do obeh golov pomagalo slabo igrišče, pri prvem je Klemen Pucko sicer sijajno podal z leve strani za šesti ligaški gol Nina Kouterja, a pred tem je na zamrznjenem delu igrišča spodrsnilo gostujočemu branilcu, pri drugem golu Luke Bobičanca pa se je žoga po strelu z 20 m odbila tik pred vratarjem Luko Janžekovičem in ga ukanila.
Dejan Đuranović je Domžale zavihtel v vrh.  FOTO: Jure Eržen/Delo
Dejan Đuranović je Domžale zavihtel v vrh.  FOTO: Jure Eržen/Delo


Ne odlični, sijajni so bili Domžalčani v derbiju za Evropo proti Koprčanom. Že pred njim so imeli najboljši izkupiček v drugem delu sezone, po njem so ga še izboljšali. Osvojili so 14 točk od 18, toda prav na Bonifiki, kjer so bili jeseni povsem nemočni, so uprizorili najboljšo letošnjo predstavo. Le v uvodnih minutah so se tresli, potem pa leteli po igrišču, nizali priložnosti, strele in do odmora prek spretnega štoperja Damjana Vukliševića in razpoloženega 35-letnega veterana Senijada Ibričića dosegli dva gola, ki sta zadostovala za deseto zmago. Koper ni bil slab, toda prepočasen za navito domžalsko zasedbo.

»Bili smo odlični, od vratarja, ki nas je v pravem trenutku reševal, do vseh drugih. Lahko bi zmagali še z višjo razliko,« je pošteno povedal domžalski trener Dejan Đuranović.
Bravo je v Sežani reševal in rešil vratar Igor Vekić.
enajsterici
enajsterici

Preberite še:

Komentarji: