Papež Frančišek sprejel Aleksandra Čeferina

Papež Frančišek je dan pred začetkom evropskega prvenstva v nogometu v Vatikanu sprejel predsednika Uefe Aleksandra Čeferina.
Fotografija: Aleksander Čeferin je papežu Frančišku, velikemu navdušencu nad nogometom, podaril maketo pokala, ki ga bo prejel letošnji evropski prvak. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Aleksander Čeferin je papežu Frančišku, velikemu navdušencu nad nogometom, podaril maketo pokala, ki ga bo prejel letošnji evropski prvak. FOTO: AFP

Papež Frančišek, ki je znan kot velik ljubitelja nogometa, je dan pred začetkom evropskega prvenstva v nogometu v Vatikanu sprejel predsednika Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksandra Čeferina, z njim pa je bil tudi predsednik Italijanske nogometne zveze (FIGC) Gabriele Gravina. Podrobnosti srečanja v Vatikanu niso razkrili.


Pri papežu tudi februarja 2019


Aleksander Čeferin je papeža že obiskal 6. februarja 2019, ko so v Rimu potekale zadnje priprave na 43. kongres Uefe, na katerem je bil edini kandidat za predsednika. Tedaj se je Čeferin srečal tudi s slovenskim kardinalom Francem Rodetom. Tedaj sta se s papežem pogovarjala o različnih temah, povezanih z nogometom, dejavnostih Uefinega sklada za otroke in možnosti sodelovanja na človekoljubnem področju. Frančišek je navijač San Lorenza de Almagra iz rodnega Buenos Airesa.

V apostolski palači je bil del izvršnega odbora Uefe. FOTO: AFP
V apostolski palači je bil del izvršnega odbora Uefe. FOTO: AFP

Preberite še:

Komentarji: