Pep Guardiola v Lizboni začenja nov lov za veliko lovoriko

Katalonca na klopi Mancehester Cityja bo nocoj v osmini finala lige prvakov izzval Sporting z vzhajajočim trenerskim zvezdnikom Rubenom Amorimom.
Fotografija: Pep Guardiola po odhodu iz Barcelone neuspešno lovi zmago v ligi prvakov. Lani je ostal tik pred ciljno črto, v finalu je bil boljši angleški tekmec Chelsea. FOTO: Adrian Dennis/AFP
Odpri galerijo
Pep Guardiola po odhodu iz Barcelone neuspešno lovi zmago v ligi prvakov. Lani je ostal tik pred ciljno črto, v finalu je bil boljši angleški tekmec Chelsea. FOTO: Adrian Dennis/AFP

Pep Guardiola z Manchester Cityjem v Lizboni začenja novo misijo v ligi prvakov, ki mu na klopi angleškega prvaka predstavlja nedosegljiv cilj. Z angleško konkurenco je Katalonec v petih letih opravil igraje, v najmočnejšem klubskem tekmovanju mu nikakor ne gre.

V tej sezoni bosta City in sloviti trener izločilni del tekmovanja v LP začela nocoj v Lizboni proti Sportingu, ki naj ne bi smel biti prezahtevna ovira za lanskega finalista.

Ruben Amorim (v sredini), ki je prekrižal Andraža Šporaraja, sodi v kategorijo prihajajočih trenerskih zvezdnikov. FOTO: Filipe Amorim/AFP
Ruben Amorim (v sredini), ki je prekrižal Andraža Šporaraja, sodi v kategorijo prihajajočih trenerskih zvezdnikov. FOTO: Filipe Amorim/AFP

Tudi Guardiola, ki po odhodu iz Barcelone v LP ni bil uspešen niti z Bayernom, se zaveda, pred kako zahtevno nalogo je.

»Biti boljši od lanskega leta je težko. Da, vznemirjeni smo in srečni, da smo znova v tekmovanju v izločilnih dvobojih. Zavedam se pomembnosti LP, tega ne morem zanikati,« je pred tekmo povedal 51-letni zmagovalec LP v letih 2009 in 2011, ki ima trenerju Sportinga Rubenu Amorimu velikega privrženca.

»Vsi vemo, kdo je Guardiola. On je avtoriteta in trener z ugledom. Od njega se učimo,« je izbrane besede namenil slovitemu tekmecu eden od prihajajočih trenerskih zvezdnikov.

Komaj 37-letni Amorim najbrž ni prav priljubljen med slovenskimi navijači, saj je se je ob prihodu k zeleno-belimii odrekel Andražu Šporarju. A je Sporting v že drugi sezoni na trenerskem stolčku popeljal do naslova portugalskega prvaka, kar na Portugalskem ni tako enostavno v konkurenci Benfice in Porta.

Preberite še:

Komentarji: