Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Po zmagi Liverpoola in remiju Chelseaja moštvi ločijo že tri točke

Manchester City ima po 17. kolu angleškega nogometnega prvenstva minimalno prednost pred zasledovalcema.
Jarrad Branthwaite je prinesel Evertonu točko na Stamford Bridgeu. FOTO: Peter Cziborra/Reuters
Jarrad Branthwaite je prinesel Evertonu točko na Stamford Bridgeu. FOTO: Peter Cziborra/Reuters
STA, B. E.
16. 12. 2021 | 23:09
16. 12. 2021 | 23:15
2:05

Nogometaše Liverpoola in Chelseaja po 17. kolu angleškega prvenstva na lestvici zdaj ločijo tri točke. Drugouvrščeni Liverpool je namreč doma s 3:1 premagal Newcastle, tretji Chelsea pa je na domačem štadionu le remiziral z Evertonom (1:1). Razmerja med glavnimi tremi kandidati za naslov so se tako nekoliko spremenila. Vodilni Manchester City, ki je v torek Leeds odpravil kar s 7:0, ima na vrhu 41 točk, drugi Liverpool 40, tretji Chelsea pa 37.

Rdeči iz mesta Beatlov so se na današnji tekmi znašli v zaostanku že v sedmi minuti, ko je za predzadnje moštvo angleške lige zadel Jonjo Shelvey. V nadaljevanju so prevladovali nogometaši Liverpoola in že do polčasa zabili dva gola. V 21. minuti je bil uspešen Diogo Jota, štiri minute kasneje pa je zadel še Mohamed Salah. V drugem delu je zmago tri minute pred koncem potrdil Trent Alexander-Arnold. O razmerju moči na igrišču pričajo tudi streli proti vratom v korist domačih (19:4).

Okužbe krojijo spored prvenstva

Podobno prevlado (23:5) je imel tudi Chelsea, ki si je pripravil precej več priložnosti, osvojil pa vsega točko. Everton se je na Stamford Bridgeu dobro branil, nato pa vendarle klonil, ko je v 70. minuti zadel Mason Mount. Le štiri minute kasneje pa je izenačil Jarrad Branthwaite za delitev točk.

V tem kolu je vodstvo tekmovanja zaradi vse večjega števila okužb z novim koronavirusom med angleškimi prvoligaši prestavilo tri dvoboje, in sicer Brentford – Manchester United, Burnley – Watford in Leicester – Tottenham. Tudi konec tedna bo v 18. kolu predvidoma le pet od desetih obračunov.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine