Polom Berlinčanov v Leverkusnu, Bayern je spet prvi

V nemški bundesligi je berlinski Union po skoraj dveh mesecih, ki jih je preživel v vodstvu, v nedeljo padel na drugo mesto.
Fotografija: Nizozemski branilec Jeremie Frimpong (v sredini) se je v Leverkusnu pomeril z gostujočim kolegom iz obrambe, Norvežanom Julianom Ryersonom. FOTO: Ina Fassbender/AFP
Odpri galerijo
Nizozemski branilec Jeremie Frimpong (v sredini) se je v Leverkusnu pomeril z gostujočim kolegom iz obrambe, Norvežanom Julianom Ryersonom. FOTO: Ina Fassbender/AFP

Potem ko je Bayern v soboto tesno zmagal pri njegovem mestnem tekmecu Herthi s 3:2, se je Unionu zataknilo na gostovanju pri Leverkusnu, visok poraz z 0:5 pa pomeni, da je zdaj Bayern prvi, Union pa z dvema točkama manj drugi. Union in Bayern sta bila blizu menjavi na vrhu po končanem kolu že prejšnji teden. A tedaj so se Berlinčani še rešili in z zadetkom v sodnikovem dodatku zmagali ter ohranili minimalno prednosti pred prvaki.

V nedeljo se je berlinska pravljica na prvem mestu lige končala. Končala jo je ekipa, ki velja za največje razočaranje uvoda sezone – Bayer Leverkusen. Lekarnarji so v Evropi letos sicer nastopili v ligi prvakov, nadaljevali bodo v evropski ligi, v domačem prvenstvu pa so bili pred tem kolom le na 16. mestu z vsega devetimi točkami.

Vtis so varovanci baskovskega stratega Xabija Alonsa v nedeljo močno popravili, potem ko so v drugem polčasu dosegli kar pet golov. Robert Andrich prvega v sezoni prav proti nekdanji ekipi, Moussa Diaby je udaril dvakrat v dveh minutah, Adam Hložek je zadel v 68., piko na i je postavil Mitchel Bakker v 76. Z visoko zmago je Leverkusen tudi pobegnil z nevarnih mest za slovo od prvoligaške konkurence, zdaj je 14.

Nogometaši Bayerna so v soboto Hertho premagali s 3:2, vsi goli so padli že v prvem polčasu, z dvema se je za zmagovalce izkazal Eric Maxim Choupo-Moting. Leipzig, klub nekdanjega slovenskega reprezentanta Kevina Kampla, ki je v igro vstopil v 75. minuti, je v Hoffenheimu slavil s 3:1. Borussia iz Dortmunda pa je zanesljivo odpravila Bochum s 3:0. V nedeljo zvečer je nato Freiburg po zmagi nad Kölnom z 2:0 skočil na drugo mesto in je zdaj prvi zasledovalec Bayerna. Freiburg je z zadetkoma Michaela Gregoritscha in Wooyeonga Jeonga v devetih minutah sredi drugega polčasa slavil zmago in ima zdaj eno točko manj kot Bayern ter eno več kot Union.

Po predzadnjem krogu pred prekinitvijo zaradi SP je tako vrh bundeslige kar zgoščen: Bayern 28, Freiburg 27, Union 26 in Dortmund 25.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: