Simon Rožman z Rijeko v hrvaškem pokalnem finalu

Po pravi nogometni drami na Reki je domače moštvo ugnalo Osijek. V velikem ukrajinskem derbiju je Šahtar odnesel zmago iz Kijeva.
Fotografija: Simon Rožman je sinoči nadaljeval svojo uspešno zgodbo na Reki. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Simon Rožman je sinoči nadaljeval svojo uspešno zgodbo na Reki. FOTO: Jure Eržen/Delo

Imenitno vrnitev nogometa sta na Hrvaškem v polfinalu pokalnega tekmovanja uprizorila Rijeka in Osijek. Slavonci so v Kvarnerju vodili že z 2:0, v izjemnem ritmu drugega polčasa pa so gostitelji pod vodstvom slovenskega stratega Simona Rožmana izid zasukali, zmagali s 3:2 ter se uvrstili v finalni dvoboj, v katerem se bodo pomerili z Lokomotivo iz Zagreba. Ta je dan prej v Koprivnici ugnala domači Slaven s 3:1.

»Ta zmaga nam ne pomeni ničesar, če ne bomo osvojili pokala,« je takoj po koncu reške drame poudaril Rožman, njegov tekmec z osiješke klopi Ivica Kulešević pa je kot poglaviten razlog poraza svojega moštva videl krivično sojenje. Finale med Rijeko in Lokomotivo bo v Šibeniku.

Med tistimi, ki po pandemiji koronavirusa že igrajo, so Ukrajinci, prav v njihovem nogometnem prvenstvu pa je bil tokrat na sporedu derbi najboljših ekip, Šahtarja iz Donjecka in Dinama iz Kijeva. Resda je bil Šahtar domačin, toda v nesrečnem Donjecku, središču ukrajinsko-ruskih spopadov v zadnjih letih, so zato ostali brez tekem, zdaj pa je bil veliki dvoboj brez gledalcev kar v Kijevu. Toda to Šahtarja ni zmotilo, zmagal je s 3:1 (1:1), slovenski reprezentant Benjamin Verbič je za Dinamo igral celo tekmo.

Šahtar je z zmago storil še en korak k naslovu državnega prvaka, pred drugouvrščenim Dinamom ima osem kol pred koncem že 16 točk prednosti.

Komentarji: