Pred odhodom v zapor bo Hernandez igral proti Benfici

Bayernov trener Julian Nagelsmann je potrdil, da bo francoski reprezentant jutri nastopil na tekmi lige prvakov.
Fotografija: Lucas Hernandez na treningu pred dvobojem z Benfico. FOTO: Christof Stache/AFP
Odpri galerijo
Lucas Hernandez na treningu pred dvobojem z Benfico. FOTO: Christof Stache/AFP

Lucas Hernandez, francoski reprezentant in nogometaš Bayerna, ki mu je sodišče v Madridu dosodilo šestmesečno zaporno kazen zaradi kršitve prepovedi približevanja svojemu dekletu, bo igral na sredini tekmi lige prvakov proti Benfici. To je potrdil tudi trener Julian Nagelsmann.

Hernandez bi se moral danes oglasiti na zaslišanju na sodišču v Madridu, a je to storil dva dneva prej, s tem pa si je omogočil, da se poteguje za nastop na tekmi. »Pogovoril bi se z njim, če bi opazil kaj nenavadnega, a temu ni tako. Je pravi profesionalec, dobro je treniral in jutri bo zagotovo pokazal dobro igro. Zna ločiti službene zadeve od zasebnih,« je na novinarski konferenci dejal Nagelsmann.

Za rešetke do 28. t. m.

Francoz, ki jo svojo reprezentanco pred dnevi osvojil ligo narodov, je pa tudi svetovni prvak, se mora v zaporu zglasiti do 28. t. m., vložil pa je pritožbo, zato še vedno upa, da mu ne bo treba za rešetke. Pravna zadeva sega v februar 2017, ko sta bila Hernandez, ki je takrat igral za Atletico Madrid, in njegova partnerka Amelia Lorente obsojena za nasilje v družini.

Štiri mesece pozneje sta bila skupaj na letališču, ko sta se po poroki vračala iz ZDA, zato ga je policija aretirala. Samo njega zato, ker dotedanja žena in zdaj tudi mama njunega otroka uradnega odloka sodišča še ni prejela.

Komentarji: