Pred zmaji kar 3000 kilometrov dolga pot na Ferske otoke

Nogometaši Olimpije bodo jutri gostovali pri Klaksviku v tekmi 3. kroga konferenčne lige, na pot na Ferske otoke se s čarterskim poletom odpravljajo danes.
Fotografija: Rui Pedro je glavni napadalni adut zmajev, njegove zadetke bodo potrebovali tudi proti Klaksviku. FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Rui Pedro je glavni napadalni adut zmajev, njegove zadetke bodo potrebovali tudi proti Klaksviku. FOTO: Blaž Samec

Nogometaši Olimpije se bodo danes odpravili na najdaljše gostovanje v skupinskem delu konferenčne lige pri Klaksviku. S čarterskim poletom se bodo iz Ljubljane odpravili na 3000 kilometrov oddaljene Ferske otoke, kjer bodo prebivali v glavnem mestu Torshavn.

image_alt
Premešano razmerje moči po prvoligaškem vrtiljaku

Tam leži tudi štadion Torsvollur, kjer ekipa Klaksvika igra evropske tekme. Njihov domači štadion sprejme le 2600 gledalcev in ima le dobrih 500 sedišč, zato evropska srečanja gostijo na nekoliko večjem štadionu v Torshavnu s 6040 gledalci.

Ekipo Zorana Zeljkovića na Ferskih otokih čakajo dež, veter in temperature, ki se bodo zvečer spustile krepko pod 10 stopinj Celzija. Dodatna oteževalna okoliščina bo tudi umetna zelenica, ljubljanska ekipa je za privajanje na igro na umetni travi enega od treningov opravila tudi na umetni zelenici na Iliriji.

Tekma s Klaksvikom bo v četrtek ob 18.45.

Preberite še:

Komentarji: