Presenečenje iz Celja: Bordeaux želi odkupiti trenerja Riero

Iz NK Celje so sporočili, da francoski drugoligaš Bordeaux želi v svoje vrste pripeljati njihovega stratega Alberta Riero.
Fotografija: Celje - Vitoria, Celje, 27. 7. 2023 Foto Voranc Vogel
Odpri galerijo
Celje - Vitoria, Celje, 27. 7. 2023 Foto Voranc Vogel

Nogometnemu klubu Celje gre v letošnji sezoni odlično, zasedajo vrh prvenstvene lestvice, z za slovenske razmere zajetnim proračunom so sestavili širok kader in trenutno delujejo najbolj prepričljivo v 1. SNL.

Velik del zaslug gre Albertu Rieri, Španec očitno ima pravi trenerski čut za slovenski nogomet. Z dobrimi rezultati je pritegnil pozornost Bordeauxa, ki je kontaktiral NK Celje z željo, da odkupi njegovo pogodbo in ga pripelje v svoje vrste.

To so potrdili tudi v Celju in dodali, da pogajanja o odškodnini potekajo. Bordeaux finančna sredstva ima, želijo si povratka v ligue 1 in zato odškdnina ne bi smela biti problematična. Lahko se zgodi, da bo Riera že med reprezentančnim premorom zapustil Celjane. Po neuradnih informacijah v knežjem mestu za španskega stratega želijo vsah 500.000 evrov odškodnine.

Bordeaux, kjer igra tudi Žan Vipotnik, je sezono začel zelo slabo, zasedajo šele 13. mesto v drugi francoski ligi in za vodilnim Stadte Lavalom zaostajajo že za 14 točk po odigranih 10 tekmah. 

Preberite še:

Komentarji: