»Prestop stoletja« pod streho: Ronaldo tudi uradno Juventusov

Madridski Real ni mogel odbiti 105 milijonov evrov težke ponudbe Juventusa, ki mu je Portugalec obljubil štiriletno zvestobo.
Fotografija: Cristiano Ronaldo je slekel Realov dres in bo oblekel Juventusovega. Foto Isabella Bonotto/AFP
Odpri galerijo
Cristiano Ronaldo je slekel Realov dres in bo oblekel Juventusovega. Foto Isabella Bonotto/AFP

Torino – Zdaj dvomov ni več: nogometni evropski prvak Real Madrid je tudi uradno prižgal zeleno luč za »največji prestop stoletja« in odhod prvega zvezdnika in večkratnega dobitnika zlate žoge, Portugalca Cristiana Ronalda, k Juventusu. Klubska velikana sta se dogovorila za odškodnino v višini 105 milijonov evrov, poročajo tuji mediji na čelu z italijansko Gazzetto. Zdravniški pregled v Torinu naj bi 33-letni ostrostrelec opravil prihodnji teden.


Štiriletna pogodba


Ronaldo je s »staro damo« podpisal štiriletno pogodbo, ki mu bo na sezono navrgla 30 milijonov evrov. Portugalec se je h galaktikom preselil leta 2009 po šestih sezonah pri Manchester Unitedu, klubu pa z izjemnim prispevkom pomagal do številnih lovorik. »Danes želimo izraziti hvaležnost igralcu, ki je dokazal, da je najboljši na svetu, in zaznamoval eno najbolj briljantnih obdobij v zgodovini kluba in svetovnega nogometa. Za Real bo Cristiano Ronaldo vselej eden največjih simbolov in edinstven zgled za prihodnje rodove,« so priobčili pri madridskem velikanu.


Z Realom do 16 trofej


Petkratni najboljši nogometaš leta na svetu je pri kraljevskem klubu pustil neizbrisen pečat. Z njim se je štirikrat veselil najprestižnejše lovorike v ligi prvakov, po dvakrat je osvojil špansko ligaško in pokalno krono, skupno je naštel kar 16 trofej in prispeval 451 zadetkov. »Še enkrat sem dolžan veliko zahvalo našim izjemnim navijačem, pa tudi španskemu nogometu. V devetih čudovitih letih se imel ob sebi izjemne igralce, vsak od njih si zasluži moje globoko spoštovanje in priznanje,« pa se je Portugalec poslovil od dosedanjega delodajalca.
 

Komentarji: