Primož Gliha: Atletico Madrid težko parira na dveh frontah

Nekdanji selektor slovenske reprezentance U-21 o razpletu večera v ligi prvakov.
Fotografija: Diego Simeone po mnenju Primoža Glihe opravlja odlično delo na klopi Atletica. FOTO: David Klein/Reuters
Odpri galerijo
Diego Simeone po mnenju Primoža Glihe opravlja odlično delo na klopi Atletica. FOTO: David Klein/Reuters

Primož Gliha FOTO: JožŽe Suhadolnik
Primož Gliha FOTO: JožŽe Suhadolnik
Dosedanji del sezone v ligi prvakov me je navdušil, v zadnjem dejanju pred četrtfinalom me je navdušil tudi Chelsea. Zasluženo je napredoval v dvoboju z Atleticom, saj je bil boljši v seštevku obeh tekem. To me ni presenetilo, saj klub zaupa odličnim mladim upom, ki smo jih spoznali tudi Slovenci. Hudson-Odoi je v navezi z odličnim Fodnom (ManCity) igral tudi proti reprezentanci U-21 v Mariboru, toda takrat so ju moji fantje dobro ustavili in smo na začudenje javnosti remizirali z Anglijo (2:2).

Ob tem je imel Atletico smolo, saj je obe tekmi s Chelseajem odigral na tujem; prvo v Budimpešti, drugo v Londonu. Atletico Madrid s težavo igra enakovredno na dveh zahtevnih frontah, kakršni sta liga prvakov in špansko prvenstvo. V Španiji mu kaže odlično v boju za prvaka, toda nenehno zavedanje, da ti dihata za ovratnik Real Madrid in Barcelona, te gotovo izčrpa.


Simeone eden najboljših trenerjev zadnjega desetletja


V velikih nogometnih državah, kakršna je Španija, pomeni bitka za primat najboljšega v državi zelo veliko. Tega se zaveda tudi Diego Simeone, v mojih očeh eden najboljših trenerjev zadnjih dvajsetih let. Ko je spoznal, da je izgubil bitko s Chelseajem – to trener med tekmo enostavno začuti –, je povlekel iz igre odličnega Luisa Suareza in mu privarčeval moči za naslednjo tekmo z Alavesom, Angleži pa so to izkoristili.

Chelsea? Navdušen sem nad njegovimi nasprotnimi napadi. Tudi nam, ki nismo vpeti v klub, je hitro opazno, da je z menjavo trenerja zavel svež veter, pojavil se je dodaten motiv in tudi to je v dvoboju z Atleticom naredilo razliko.

Preberite še:

Komentarji: