Primož Gliha na klopi reprezentance Kosova

Primož Gliha bo vodil člansko reprezentanco Kosova najmanj na tekmah z Grčijo in Jordanijo.
Fotografija: Primož Gliha (levo) se je v kontroverznih okoliščinah lani poslovil od klopi mlade izbrane vrste tik pred domačim evropskim prvenstvom. FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
Primož Gliha (levo) se je v kontroverznih okoliščinah lani poslovil od klopi mlade izbrane vrste tik pred domačim evropskim prvenstvom. FOTO: Tadej Regent

Primož Gliha bo dobil priložnost na klopi izbrane vrste Kosova, je poročal portal Telegrafi. Po tem, ko je Gliha zapustil klop mlade slovenske reprezentance, je s Kosovsko nogometno zvezo sodeloval kot svetovalec reprezentance in strokovnega štaba na čelu s Švicarjem Bernardom Challandesom.

Vodstvo zveze je, razočarano nad predstavami ekipe v kvalifikacijah za SP 2022 (Kosovo ima na računu vsega štiri točke v skupini B s Švedsko, Španijo, Gruzijo in Grčijo), nedavno končalo sodelovanje s Challandesom in pomočniki. Ostal je le Gliha, ki bo zaključil kvalifikacije na obračunu z Grčijo v Atenah (14. novembra), na klopi pa bo tudi za domačo prijateljsko tekmo z Jordanijo.

Gliha se je dobro znašel v Prištini

Primož Gliha  FOTO: Jože Suhadolnik
Primož Gliha  FOTO: Jože Suhadolnik
Kosovska nogometna zveza sicer v iskanju novega selektorja pogleduje proti Nemčiji, kjer naj bi lovili slovitega Felixa Magatha, mediji omenjajo tudi Gianija De Biasija in Roberta Carlosa, ni pa izključeno, da bi priložnost tudi v naslednjem letu dobil prav Gliha, ki je v Prištini v zadnjih mesecih postal že povsem domač, spoštujejo ga tudi tamkajšnji reprezentanti.

54-letni nekdanji slovenski reprezentant in član Olimpije, zagrebškega Dinama ter Mure je igralsko kariero preživel tudi v Franciji, Izraelu, na Japonskem in Madžarskem, v dresu slovenske izbrane vrste je odigral 28 tekem. Poleg uspešnega vodenja slovenske reprezentance do 21 let je pred tem vodil tudi slovenski ekipi do 18 in 19 let.

Preberite še:

Komentarji: