Štajerci šokirali Koprčane, Maribor na to odgovoril z zmago

Dušan Kosić ni več stoodstoten na klopi Tabora, Mura pa je prekinila niz štirih zmag v 1. SNL.
Fotografija: Začasni trener Maribora Radovan Karanović je začel samostojno pot na klopi vijoličastih z zmago nad Celjem. FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
Začasni trener Maribora Radovan Karanović je začel samostojno pot na klopi vijoličastih z zmago nad Celjem. FOTO: Tadej Regent

Maribor se je pobral in že v prvi tekmi po slovesu od trenerja Simona Rožmana zabeležil zmago. V 10. kolu prve lige Telemach je dobil štajerski derbi s Celjem in pod Kalvarijo opazno navdušil svoje navijače. Dvoboj v Ljudskem vrtu sta odločila strelca Damjan Žugelj in Ognjen Mudrinski z golom v vsakem polčasu.

Nogometaši Aluminija so pripravili največje presenečenje 10. kola. Štajerci so namreč na Bonifiki šokirali gostitelje Koprčane, ki kljub porazu še vedno vodijo na lestvici 1. SNL, toda po drugem zaporednem porazu se je v njihove vrste zanesljivo prikradla negotovost in bodo v naslednjh tekmah do reprezentančnega premora dodatno previdni.

Ognjen Mudrinski (levo) si je pripisal prvi gol v majici Maribora. FOTO: Tadej Regent
Ognjen Mudrinski (levo) si je pripisal prvi gol v majici Maribora. FOTO: Tadej Regent


Moštvo z Obale je prešlo v vodstvo po golu Osujija po podaji Mitje Vilerja, toda zaman. Kidričani so namreč najprej izničili zaostanek v sodnikovem dodatku prvega polčasa, v prvih minutah nadaljevanja pa izpeljali popoln, toda vendarle presenetljivi zasuk sredi Kopra. Boj za vrh lestvice je po novem še zanimivejši, posledično so z zmago Aluminija prikovani na dno Radomljani.


Prekmurci neuspešno lovili zmago v Sežani


Nogometaši Tabora Sežane in Mure so serazšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1). Strelca sta bila Krivičić (4.) za domače in Maroša (7.) za goste. Danes bosta še dve tekmi. Potem ko so Sežanci, ki so bili pred tem krogom pod vodstvom Dušana Kosića še stoodstotni, v uvodu sezone v Murski Soboti premagali državnega prvaka s 3:0, je bil danes dvoboj ekip bolj ali manj enakovreden in se zasluženo končal z delitvijo točk. Mura, ki je pred tem dobila štiri od zadnjih petih tekem, je bila predvsem v drugem polčasu premalo konkretna za kaj več. Ekipi tako vsaj za zdaj ostajata na četrtem in petem mestu.

Ante Šimundža in Dušan Kosić sta še prijateljsko razšla z delitvijo točk. FOTO: Leon Vidic
Ante Šimundža in Dušan Kosić sta še prijateljsko razšla z delitvijo točk. FOTO: Leon Vidic


Čeprav je Mura odločno začela tekmo, pa je domača zasedba povedla v četrti minuti. Marko Krivičić je z leve strani poslal bolj podajo proti Rodrigueju Bongonguiju, a ta do žoge ni prišel, je pa dovolj zmedel Matka Obradovića, da ta ni vedel, ali naj posreduje ali ne. Žoga se je nato mimo njega skotalila v mrežo za 1:0.

Črno-beli so izenačili že v sedmi minuti, po dokaj nenevarni podaji v kazenski prostor je Jan Koprivec žogo izpustil, Amadej Maroša pa je spretno prišel do nje in jo poslal v mrežo. Pozneje se je dogajanje na zelenici umirilo, ekipi sta strnili vrsti in preprečevali nevarne akcije na eni in drugi strani.

Prva liga Telemach, 10. kolo:
Kalcer Radomlje : Bravo 0:2 (Ogrinec 25., 66.)
Olimpija : Domžale 2:1 (Nukić 15., 86.; Karić 2.)
Tabor Sežana : Mura 1:1 (Krivičić 4.; Maroša 7.)
Koper : Aluminij 1:3 (Osuji 22.; Prša 46., Pečnik 48., Djerlek 50.; RK Martić 91.)
Maribor : Celje 2:0 (Žugelj 14., Mudrinski 65.)
 
Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: