PSG brez Messija spet dramatično do zmage

Paris Saint-Germain se je še drugič zapored do zmage dokopal v enem zadnjih napadov na tekmi. Rennes, tekmec Mure v konferenčni ligi, zabil kar šest golov.
Fotografija: Mauro Icardi, ki je odločil dvoboj z Lyonom, je tokrat čestital Hakimiju. FOTO: Benoit Tessier/Reuters
Odpri galerijo
Mauro Icardi, ki je odločil dvoboj z Lyonom, je tokrat čestital Hakimiju. FOTO: Benoit Tessier/Reuters

Brez Lionela Messija, vodstvo kluba je po odmevni menjavi na nedavni ligaški preizkušnji v Parizu sporočilo, da je poškodovan, so francoski podprvaki premagali Metz. Domačo deseterico, ki je v 92. minuti ostala brez branilca Dylana Bronna, je z drugim golom na tekmi strl bočni branilec Achraf Hakimi.

​Poletna okrepitev iz vrst madridskega Reala, ki je Messija tako odmevno zamenjal proti Lyonu, je tokrat začel obračun v Metzu in za vodstvo gostov poskrbel že v peti minuti. Kiki Kouyate je v 39. minuti izenačil, ko pa se je že zdelo, da bo Metz tudi z igralcem manj zdržal za veliko točko, je po akciji Neymarja vnovič udaril Hakimi in ohranil Parižane v suverenem vodstvu na vrhu lestvice, kjer imajo s tekmo več sedem točk naskoka pred najhujšim rivalom Marseillom.

Ta je zmogel le remizirati brez golov pri Angersu (0:0), ki ostaja na visokem tretjem mestu. Branilec naslova Lille je prišel do svoje druge zmage in premagal Reims (2:1), Lyon pa se je po dramatičnem porazu v Parizu pobral z zmago nad Troyesom (3:1). Po zaostanku v prvem polčasu so za zmago v drugem zadeli Xherdan Shaqiri, Emerson in Lucas Paqueta. Nica, ki jo vodi strateg šampionskega Lilla Christophe Galtier, je v lovu za evropskimi vozovnicami utrpela manjši zdrs v Lorientu, kjer je pri izidu 1:0 za domače enajstmetrovko za izenačenje zapravil Amine Gouiri. Kljub temu, da so imeli orli več kot 20 minut igralca več na zelenici po izključitvi Moritza Jenza, jim ni uspelo iztržiti vsaj točke.
 

Tekmec Mure zabil kar šest golov


Druge zmage v prvenstvu se je veselil tudi Niko Kovač na klopi Monaca, ki je imel igralca več od 33. minute, ko je bil izključen Etienne Green ter brez večjih težav ugnal Saint-Etienne (3:1). Ta je po vodilnem golu Kevina Vollanda sicer še uspel izenačiti, v 41. minuti je zadel Denis Bouanga, nato pa je rezervist Wissam Ben Yedder z enajstih metrov (62.) in nato še iz igre po podaji Vollanda v 86. minuti odločil obračun v korist rdeče-belih.

Nogometaši St. Etienna in Bresta so tudi po sedmem kolu še brez zmage, Brest je izgubil v Nantesu. Končno se je odprlo Rennesu, ki je Clermont ugnal kar 6:0, za tekmeca Mure iz konferenčne lige je dvakrat zadel Kamal Deen Sulemana. Šest golov je padlo tudi v Montpellierju, kjer je remi 3:3 iztržil Bordeaux. Strasbourg je presenetljivo z 1:0 zmagal v Lensu in tekmecu zadal prvi poraz v sezoni. 

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: