Pukki novi finski rekorder

Napadalec angleškega kluba Norwich City je zabil oba gola za zmago Finske v Kazahstanu in z njima na večni lestvici prehitel legendarnega Jarija Litmanena.
Fotografija: Teemu Pukki je takole spravil žogo za hrbet kazahstanskega vratarja Igorja Šackega. FOTO: Stanislav Filippov/AFP
Odpri galerijo
Teemu Pukki je takole spravil žogo za hrbet kazahstanskega vratarja Igorja Šackega. FOTO: Stanislav Filippov/AFP

V prvi današnji kvalifikacijski tekmi za nastop na svetovnem prvenstvu prihodnje leto so finski nogometaši v gosteh z 2:0 (1:0) premagali Kazahstance in ostali v igri za preboj na največje tekmovanje v Katarju. Veliki junak v modro-beli reprezentanci je bil znova prvi zvezdnik moštva Teemu Pukki.

Napadalec angleškega kluba Norwich City je namreč zabil oba gola za Finsko in tako prispeval levji delež k pomembni zmagi. Kazahstansko mrežo je 31-letni zvezdnik iz Kotke prvič zatresel tik ob koncu prvega polčasa, drugič pa je v polno zadel tri minute po začetku drugega dela.

Soigralci so se takole zahvalili dvakratnemu strelcu Teemuju Pukkiju. FOTO: Pavel Mikheyev/Reuters
Soigralci so se takole zahvalili dvakratnemu strelcu Teemuju Pukkiju. FOTO: Pavel Mikheyev/Reuters


Pukki je tako dosegel že 32. in 33. reprezentančni zadetek, s katerim je na večni finski lestvici prehitel dosedanjega rekorderja, legendarnega Jarija Litmanena. »Osvojili smo pomembne tri točke, s katerimi smo ohranili upanje na uvrstitev na svetovno prvenstvo. Da sem izboljšal Litmanenov rekord, mi pomeni ogromno, počutim se res odlično,« je Pukki kar žarel od navdušenja.

Preberite še:

Komentarji: