Radomljani prek Sturma, zmagala tudi Olimpija in Koper, remi Maribora

Klubi, ki v svojih državah še niso začeli državnih prvenstev, se še naprej mudijo na zimskih pripravah. Odmeven skalp je uspelo sneti Radomljanom.
Fotografija: Prvi cilj Radomljanov v spomladanskem delu sezone je zagotovitev obstanka med slovensko elito. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Prvi cilj Radomljanov v spomladanskem delu sezone je zagotovitev obstanka med slovensko elito. FOTO: Jure Eržen/Delo

Ekipa Kalcerja iz Radomelj, ki bo v spomladanski del sezone krenila s sklenjenim sodelovanjem s splitskim Hajdukom in novim trenerjem, je v soboto proslavila eno večjih zmag v klubski zgodovini. Na pripravljalni tekmi v Čatežu ob Savi so Radomljani ugnali graški Sturm, ki je bil denimo v lanskih kvalifikacijah za evropsko ligo boljši od slovenskega državnega prvaka Mure.

Za visoko zmago varovancev Nermina Bašića s 4:2 sta v prvem polčasu zadela Mateo Mužek (2.) in Ivan Šarić (17.), po znižanju črno-belih in enajstmetrovki Jakoba Jantscherja pa sta zadela še Mark Zabukovnik (48.) in Saša Varga (91.). Že prej je na 2:3 znižal Gregory Wuthrich (82.). Sturm je nato odigral še eno pripravljalno tekmo, klub reprezentanta Jona Gorenca Stankovića (proti Radomljam je igral vseh 90 minut) se je pomeril z Gorico in jo z golom Christopha Langa v 70. minuti premagal z minimalnim izidom.

Zmagi Olimpije in Kopra

Olimpija se je v skoraj popolni postavi v Umagu udarila z Rudarjem iz Prijedora in ga premagala z 2:0. Bosansko-hercegovski prvoligaš, ki je nedavno ugnal Koprčane, je tokrat moral priznati premoč Ljubljančanom, ki so prvi polčas dobili z golom Lamina Talla, končni izid pa je v 88. minuti tudi s precejšnjo mero sreče (žoga se je po njegovem predložku odbila od branilca in v visokem loku prelisičila vratarja) postavil Aldair. Trener zeleno-belih Dino Skender tokrat ni mogel računati zgolj na Matica Finka in Maria Kvesića.

Koprčani so na domači Bonifiki pričakali Krko, ki jo je nekoč vodil tudi trener Primorcev Zoran Zeljković. Lamin Colley je za vodstvo v 22. minuti izkoristil napako gostujočega vratarja, že v enem naslednjih napadov pa po hitrem protinapadu in podaji Šušnjare povišal še na 2:0. Gostje so se vrnili v igro po skoraj točno uri igre in prostem strelu, v enem zadnjih napadov rednega dela tekme pa je za končnih 3:1 zadel Žan Žužek

Remija Maribora in Celja za slovo od Turčije

Maribor se je od priprav v Turčiji poslovil z remijem proti Levskemu iz Sofije (2:2). Bolgari so povedli po prostem strelu in zadetku z glavo Joseja Cordobe v 36. minuti, šest minut kasneje je Jan Repas mojstrsko zadel z okoli 25 metrov za 1:1. Mariborčanom je uspel popoln preobrat še pred odhodom v slačilnice, ko je po lepi akciji, v katero je bil spet udeležen Ognjen Mudrinski, Đorđe Ivanović na drugi tekmi v vijoličastem dresu izkoristil slabše posredovanje branilca in potisnil žogo v mrežo. Kasneje je srbski napadalec, nekdanji član večnega tekmeca Olimpije, zadel tudi vratnico, Mariborčani pa so bili za zapravljene priložnosti kaznovani v 77. minuti, ko je zadel Zdravko Dimitrov.

Celjani so se od Beleka poslovili brez poraza, z drugim neodločenim izidom, tokrat proti moskovskemu Torpedu (1:1). Edini gol za četo Simona Rožmana je v 76. minuti dosegel Matic Vrbanec, potem ko so Moskovčani v 56. minuti povedli prek Amurja Kalmikova.

Izidi:

Kalcer Radomlje : Sturm 4:2 (Mužek 2., Šarić 17., Zabukovnik 48., Varga 91.; Jantscher 30./11-m, Withrich 82.; Gorenc Stanković igral vso tekmo)
Gorica : Sturm 0:1 (Lang 70.)
Olimpija Ljubljana : Prijedor 2:0 (Tall 21., Zekanović 88./avt.)
Koper : Krka 3:1 (Colley 22., 25., Žužek 88.)
Celje : Torpedo Moskva 1:1 (Vrbanec 76.; Kalmikov 56.)
Maribor : Levski 2:2 (Repas 42., Ivanović 46.; Cordoba 36., Z. Dimitrov 77.) 

Komentarji: