Rashford zaradi operacije ob prve tekme nove sezone

Angleški nogometni reprezentant in napadalec Manchester Uniteda Marcus Rashford bo izpustil začetek nove sezone.
Fotografija: Marcus Rashford razočaran zapušča zelenico štadiona Wembley po finalni tekmi eura 2020. FOTO: John Sibley/Reuters
Odpri galerijo
Marcus Rashford razočaran zapušča zelenico štadiona Wembley po finalni tekmi eura 2020. FOTO: John Sibley/Reuters

Po posvetu z zdravniki se je Marcus Rashford po evropskem prvenstvu odločil za operacijo poškodovane rame, operirali ga bodo konec julija. Po prvih napovedih trener Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer nanj ne bo mogel računati tri mesece, poroča BBC.

Triindvajsetletnik se s poškodbo ubada že nekaj časa, tudi na minulem evropskem prvenstvu je v angleški vrsti igral stransko vlogo. Kljub temu pa je v finalu proti Italiji postal eden od tragičnih likov, saj je zgrešil enajstmetrovko. Zaradi tega je bil po tekmi tako kot njegova kolega Jadon Sancho in Bukayo Saka, ki sta prav tako zgrešila strel z bele pike, na družbenih omrežjih tarča rasističnih napadov.

»Rdeči vragi«, za katere bo po odmevnem prestopu iz Borussie Dortmund v novi sezoni igral tudi Sancho, z državnim prvenstvom začenjajo 14. avgusta, ko na Old Trafford prihaja veliki lokalni rival Leeds. Obračuni skupinskega dela lige prvakov se bodo začeli 14. septembra.

Preberite še:

Komentarji: