Razočarani Rashford: Na koncu drugo mesto ne pomeni ničesar

V moštvu Villarreala po osvojitvi evropske lige v nogometu vlada veliko navdušenje, pri Manchester Unitedu pa razočaranje.
Fotografija: Nogometaši Villarreala so dobili loterijo v Gdansku. FOTO: Maja Hitij/AFP
Odpri galerijo
Nogometaši Villarreala so dobili loterijo v Gdansku. FOTO: Maja Hitij/AFP

Pri Villarrealu kajpak niso skrivali navdušenja, potem ko so v velikem finalu evropske lige v nogometu po pravem maratonu z 11:10 dobili loterijo enajstmetrovk proti Manchester Unitedu. »Srečen sem in ponosen na vso ekipo,« je bil po novi lovoriki nasmejan Unai Emery, trener Villarreala.

»Ocenjujem, da smo si zaslužili pokal. Vso sezono smo trdo garali za ta uspeh. V finalu smo nudili odličen odpor Manchester Unitedu,« je presodil 49-letni Španec, ki se je s svojimi varovanci že četrtič veselil končne zmage v evropski ligi (pred tem mu je trikrat uspelo s Sevillo). Kot je pristavil, si želi v tem tekmovanju vedno osvojiti lovoriko, toda po drugi strani si zelo želi tekmovati tudi v ligi prvakov. »Verjamem, da bomo uživali tudi v ligi prvakov,« je prepričan Emery.

Unai Emery je že četrtič poljubil veliki pokal evropske lige. FOTO: Michael Sohn/AFP
Unai Emery je že četrtič poljubil veliki pokal evropske lige. FOTO: Michael Sohn/AFP


»Na koncu je vedno zmagovalec le en. Manchester United je močno pritiskal na nas, enajstmetrovke pa so loterija. Seveda smo presrečni, da se je izšlo, kot se je. To je prvi pokal za naš klub, zato je nekaj posebnega,« je bil vesel Francis Coquelin, zvezni igralec pri Villarrealu.


Solskjaer: To je nogomet, na koncu odloča en strel


»Rdeči vragi« so bili po bolečem porazu vidno potrti. »Razočarani smo. Težko je zdaj razložiti, kako se počutimo. Imeli smo veliko priložnost za osvojitev lovorike, ki pa nam ni bila usojena. Na koncu drugo mesto ne pomeni ničesar. Toda ne bomo se vdali. V prihodnjo sezono bomo štartali še z večjo željo,« je poudaril Marcus Rashford, napadalec Manchester Uniteda.

Marcus Rashford se ne vdaja. FOTO: Adam Warzawa/Reuters
Marcus Rashford se ne vdaja. FOTO: Adam Warzawa/Reuters


Zaradi zapravljene velike priložnosti je z glavo zmajeval tudi trener »rdečih vragov« Ole Gunnar Solskjaer. »To je nogomet, na koncu odloča en strel. V naši slačilnici zdaj vlada tišina, vsi smo izjemno razočarani. Zdaj ni pravi trenutek za razpravljanje o tem, kaj bi lahko naredili bolje, dejstvo pa je, da vsega nismo naredili pravilno, saj smo ostali brez pokala,« je razmišljal 48-letni Norvežan.

Preberite še:

Komentarji: