Rdeči vragi umirjali navijače

Protest privržencev Manchester Uniteda se je končal, potem ko so jim spregovorili trener Ole Gunnar Solskjær in igralci.
Fotografija: Tudi pred znamenitim Old Traffordom je bilo v zadnjih dneh vroče. FOTO: Oli Scarff/AFP
Odpri galerijo
Tudi pred znamenitim Old Traffordom je bilo v zadnjih dneh vroče. FOTO: Oli Scarff/AFP

Skupina navijačev Manchester Uniteda se je v današnjih dopoldanskih urah zbrala pred igrišči za trening te angleške ekipe na protestih proti ameriškim lastnikom iz družine Glazer. Po posredovanju in nagovoru vodstva ekipe so po poročanju nemške tiskovne agencije DPA nato zapustili trening ekipe, katere klub se je sprva pridružil neslavno propadli superligi.

»Trener Ole Gunnar Solskjær in drugi so govorili z navijači. Stavbo so medtem zavarovali, skupina pa je potem zapustila prizorišče,« so zapisali v sporočilu ekipe iz Old Trafforda.

Družina Glazer je lastnica Manchester Uniteda po zelo burnem prevzemu od leta 2005, kar je prav tako sprožilo ogorčenje navijačev. Ko se je v nedeljo ponoči ekipa pridružila načrtom za superligo in je sopredsednik ekipe Joel Glazer postal celo podpredsednik »odpadniškega« tekmovanja, pa je spor z navijači doživel vrelišče.

Glazer je navijačem v odprtem pismu nato poslal opravičilo, »ker so šli po napačni poti«, United pa je obenem sporočil, da bo podpredsednik kluba Ed Woodward, mož za povezavo do ameriške banke JP Morgan Chase, ki naj bi financirala superligo, do konca leta odstopil.

Preberite še:

Komentarji: