Real Sociedad vztraja na vrhu, Atletico izgubil novi točki

Real Sociedad bo z novo, že sedmo zmago v sezoni, tudi po 11. kolu španskega prvenstva ostal na vrhu lestvice. Zdrs Atletica pri Levanteju (2:2).
Fotografija: Enis Bardhi je Jana Oblaka dvakrat premagal z enajstih metrov. FOTO: Pablo Morano/Reuters
Odpri galerijo
Enis Bardhi je Jana Oblaka dvakrat premagal z enajstih metrov. FOTO: Pablo Morano/Reuters

Tokrat je Real Sociedad slavil na vedno neugodnem gostovanju pri Celti iz Viga. V »atlantskem« obračunu po prvih 45 minutah zadetkov ni bilo, nato pa je sinje modre načel napadalec Alexander Isak v 55. minuti. Zmago je v 80. minuti potrdil kapetan Aritz Elustondo, z več odličnimi posredovanji se je v gostujoči vrsti izkazal tudi vratar Matthew Ryan. Modro-beli so na lestvici s tekmo več spet pobegnili madridskemu Realu in Sevilli, enako število točk, a tekmo več od omenjenih prvih zasledovalcev Real Sociedada, ima Betis.

Baskom bi se lahko na večerni tekmi močno približla Atletico Madrid z Janom Oblakom, ki je gostovanje pri Levanteju začel s šestimi točkami zaostanka in še dvema tekmama v žepu. Začelo se je spodbudno, s prvim ligaškim golom povratnika Antoina Griezmanna, ki je v 12. minuti v mrežo preusmeril žogo Felipeja. A nato je za izenačenje v prvem polčasu Oblaka z enajstih metrov matiral makedonski reprezentant Enis Bardhi, isti nogometaš pa je prav tako z bele pike matiral Škofjeločana za končnih 2:2 v zadnem napadu pred začetkom sodnikovega podaljška drugega polčasa, potem ko je Atletico le nekaj minut prej vnovič povedel s prvencem novega napadalca Matheusa Cunhe. Še pred drugim golom Bardhija je bil izključen trener madridskim rdeče-belih Diego Simeone, morda še bolje, saj bi se verjetno težko zadržal ob VAR-pregledu igranja z roko Renana Lodija, ki so ga sodniki označili za dovolj resen prestopek za dodelitev druge najstrožje kazni četrtkovega večera. Atletico je z Oblakom v vratih na zadnjih treh tekmah prejel kar sedem golov.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: